sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Kysvas #19: Mitä tänne jää?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Ensimmäisen Vain elämää -kauden (2012) isoimmaksi hitiksi osoittautui Erinin versio Cheek-kappaleesta Mitä tänne jää. Striimi- ja latausykkössijojen lisäksi se soi pitkään radiossa edeten listan seitsemänneksi. Cheekin alkuperäinen ilmestyi Jare Henrik Tiihonen -albumin toisena sinkkuna 2009 ja käväisi listakuutosena.

Pohdinta ”mitä tänne jää kun mä kuolen” viittasi etenkin Cheekin suussa musiikilliseen perintöön, ja painopiste säilyi, vaikka Erin suoriutui teoksesta paljon lyhyemmässä ajassa (2:21). ”Mä vien tän scenen just sinne minne tahdon.”

Ekana vastaajana esitelköön nokkavuuttaan 80-luvun suomirockin kakkossarjalainen Juliet Jonesin sydän, jonka suurin listahitti oli sinkkuseiska, radiokahdeksikko ja 1990-vuosilistan sijalla 123.
Vastaus 3: Huonoa musiikkia

Erinin version yllättävää raskautta ja kitaravetoisuutta kunnioittaa Eppu Normaalin isoin hitti, single- ja jukebox-ykkönen ja 1985-vuosilistan kolmonen.
Vastaus 2: Kitara, taivas ja tähdet

Kysymyksen esitti alkujaan Cheek, joten otetaan häneltä myös proosallisen toteava loppulause. Tänne jää viimeisenä se, jonka fyysinen kesto on vahvin. 2013-vuosilistan kolmonen.
Vastaus 1: Timantit on ikuisia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti