tiistai 19. kesäkuuta 2018

Kysvas #17: Kuka on se oikea?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Alkujaan 30-sekuntinen tausta Fazerin suklaanappimainoksessa kasvoi Bogart Co:ssa laulaneen Ressu Redfordin ekaksi soolohitiksi Kuka on se oikea – singlelistan kahdeksikko, radiolistan kakkonen ja 1990-vuosilistan sija 12.

Juha Tapanisen tekstissä kadut ovat pitkiä ja täynnä vastaantulijoita. Sydän hakkaa ja kaipuu murtaa vuoria, mutta silti ollaan kranttuja eikä luoteta omaan intuitioon. Mistä tiedän, ettei ihminen ole pelkkä kuori?

Adelen simppeli ohje pohjautuu vanhaan sanontaan: vakka kantensa valitsee. Kaikupohjana singlelistan paalupaikka, radiolistan 7. sija ja 2011-vuosilistan sija 11.
Vastaus 3: Someone Like You

Zen Caféta puolestaan ärsyttää kysyjän passiivinen kädettömyys, ja yhtye tarjoaa siksi konkreettisia ominaisuuksia. Tällä mentin 50 hittiä -listan yhdeksänneksi ja 2005-vuosilistan sijalle 150.
Vastaus 2: Laiska, tyhmä ja saamaton

Koska ehdokkaita oikeaksi on niin paljon (”niin moni tulee vastaan”), ykkösvastauksenakin on kaksi samannimistä vaihtoehtoa. Donna Lewis nousi sillä radiolistan seiskaksi vuonna 1998. Avicii vs Nicky Romero soivat myös radiossa sekä striimasivat kakkossijan ja latautuivat viitossijan edestä vuonna 2013.
Vastaus 1: I Could Be the One

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti