lauantai 23. kesäkuuta 2018

Kysvas #16: Mikä boogie?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Fintelligens palasi sooloilutauolta tehokkaasti vuonna 2010 uransa isoimmalla hitillä Mikä boogie, joka sinkkuykkösyyden lisäksi kiipesi radiolistalla neloseksi asti. Vuositilastosta lohkesi 11. sija. Paula Koivuniemen Vain elämää -versio (2014) näyttää juuttuneen pysyvästi parinkin radiokanavan rotaatioon.

Mikä boogie? kuulostaa tervehdykseltä, mutta oikea tapa vastata siihen jää epäselväksi. Onko se kuin ”What’s up?” eli sanooko vastaajakin ”Mikä boogie?”, kuvaillaanko mikä boogie oikeasti on vai eikö vastata mitään? Vastaajamme olettavat, että lausahdukseen sisältyy edes ripaus tiedonhalua.

Baltimoran tarjous on yhtä kryptinen kuin kysymyskin, mutta Tarzan Boy -ykköshitin seuraajana se eteni singlelistan neloseksi ja 1985-vuositilaston 74:nneksi.
Vastaus 3: Woody Boogie

Hurriganesin Hot Wheels -albumin (1976) ainoa single ei liioin ole järin informatiivinen boogien tai norsunkaan suhteen. Kuukausilistan kahdeksas, vuosilistan 49:s.
Vastaus 2: Elephant’s Boogie

A Taste of Honey sai niin ison crossover-discohitin USA:ssa, että vei vuoden 1978 uusi artisti -Grammyn Elvis Costellon, Toton, Chris Rean ja The Carsin nenien edestä. Suomessa vain sija 16.
Vastaus 1: Boogie Oogie Oogie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti