tiistai 5. kesäkuuta 2018

Kysvas #20: Whataya Want from Me?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Adam Lambert sai Suomen-vävypoikavuosinaan meillä ekstrahuomiota, mutta Whataya Want from Me oli kunnon hitti joka puolella maailmaa – poikkeuksena brittilista, jossa se jäi 53:nneksi. Suomessa komeiltiin radiolistan ykkösenä ja singlelistan kakkosena, ja 2010-hittivuosilistalta irtosi 14. sija.

Pink oli yksi biisin kolmesta kirjoittajasta ja levytti sen Funhouse-albumiaan varten, mutta ei julkaissut lopputulosta. Kysymystä ei heitetä vihaisesti tai provokatiivisesti, vaan sovittelevassa, hieman epätietoisessa hengessä. ”I’m workin’ it out, please don’t give in.”

Ensiksi mieleen tulevan vastausvaihtoehdon tarjosi George Michael soolouransa alkuvaiheissa vuonna 1987. Singlelistan kolmonen, vuosilistan 40:s.
Vastaus 3: I Want Your Sex

Ehkä paremmin kappaleen selittelevään sävyyn istuu 1990-luvun alkupuoliskolla menestyneen Extremen tunnetuin kappale, singlelistan kuutonen ja 1991-listan sija 53.
Vastaus 2: More than Words

Lambertille varmasti tutuin reaktio tulee vuodelta 1989, onhan hän itsekin esittänyt sitä Queenin vokalistina. Singlelistan kuudes, paikallisradiolistan viides, jukebox-listan neljäs, vuosilistan 31:s.
Vastaus 1: I Want It All

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti