torstai 29. maaliskuuta 2018

Tv:stä vieras

Digitaaliseen musiikinkulutukseen siirryttyämme olemme jo tottuneet siihen, että suosikkiartistin albumin ilmestyminen tuottaa hittilistoille monta yhtäaikaista debyyttiä, joskus jopa koko kärkikympin täydeltä. Ihan tähän ei yltänyt esikoisalbuminsa julkaissut Vesta, mutta Striimatuimmat-listalta lohkesi silti kunnioitettava sijoituskatras: 17, 21, 24, 41, 42 ja 47.

Kunnioitettava erityisesti siksi, että tähän asti Vesta oli nähty tilastossa vain Pyhimyksen vieraana ja 30:nneksi nousseella soolobiisillä Ota varovasti. Tuonkinkokoinen rynnistys riittää herättämään kysymyksen: voisiko Vestan Lohtulauseita komeilla sunnuntaina albumilistan ykkösenä?

Se olisi kerrassaan uniikki temppu, sillä kotimaisista naisartisteista siihen ovat esikoislevyllään yltäneet vain Anna Abreu, Anna Puu ja Diandra. Kyllä, kaikki Idols-koneiston dynaamisesti tehopuskemina. Ennen virallista viikkolista-aikakautta kärkeen on ensilevyllään päässyt vain Jonna (Tervomaa), ja hän oli Syksyn sävel -voittaja. Olikohan Vesta koskaan edes esiintynyt televisiossa ennen eilistä pääuutislähetystä?

2 kommenttia: