maanantai 19. maaliskuuta 2018

Seitsemän vuoden kutina

Nightwish ei ole enää nimenä kuumimmillaan, mutta edelleen se yltää listoilla temppuihin, joissa jopa Robin epäonnistuu. Syksyn hittilajitelma Me tehtiin tää ei pystynyt jatkamaan Robinin ykkösputkea, mutta nyt albumitilaston kärjessä on Nightwishin kokoelma Decades.

Edellisestä greatest hits -koosteen paalupaikasta on yli seitsemän vuotta – silloin kimmokkeena oli Kari Tapion kuolema. Ja jos katsoo tilannetta edelliseen Nightwish-ykköskokoelmaan asti (Highest Hopes 2005), niin sen jälkeen hommasta ovat suoriutuneet ainoastaan vuonna 2006, Lauri Tähkä & Elonkerjuu 2008, Michael Jackson 2009 ja Apulanta sekä Juha Tapio 2010.

Kokoelmat siis eivät ole enää mitään patenttimenestyksiä, eikä kultamitalia tuotu Nightwishille tarjottimella, vaan kakkosena debytoinut Judas Priest lienee tarjonnut kovan vastuksen. Firepower näet nousi Ruotsissa ykköseksi ja sen edeltäjä Redeemer of Souls myös meillä. Perjantaina jo ihmettelinkin Lightning Strike -singlen vahvaa radiosoittoa. Radio Monitor ilmoittaa sille Radio Rockin ja Radio Cityn lisäksi kolmannenkin soittajan, mutta en tiedä mikä se on.

1 kommentti:

  1. Nyt on kaikki nähty: platinalevy, joka ei yltänyt lainkaan listalle. Ilarin Kapteeni käskee -albumille nyt laitetut singlet keräsivät vuosien saatossa yhteensä yli 20 miljoonaa striimiä, mutta julkaisuviikon menestys oli olematonta. Aikaisemmat striimeillä ennakkoon platinaa -tapaukset ovat sentään nousseet melko korkealle. Nykyisillä kultalevykriteereillä tätäkin voidaan hehkuttaa menestysalbumina...

    VastaaPoista