lauantai 29. heinäkuuta 2017

Lopun jälkeen

Chester Benningtonin kuolemaan on reagoitu näkyvästi maailman listoilla, joihin on ryöpsähtänyt useita Linkin Parkin biisejä ja albumeita. Meillä esikoislevy Hybrid Theoryn neljäs single In the End (2001) ilmaantui latauslistan kolmanneksi ja striimatuimpien sijalle 19. Myös Numb (2003) on mukana kummassakin tilastossa.

Huomisen albumilistan re-entryjä on silti vaikea ennustaa. Toukokuussa julkaistu One More Light on varma palaaja, se on esimerkiksi Ruotsissa seitsemäntenä ja Britanniassa viidentenä. Sen sijaan brittinelonen Hybrid Theory ei ole Ruotsin Top 60:ssä ollenkaan. Meteora (2003) ja Minutes to Midnight (2007) ovat niin ikään todennäköisiä elpyjiä.

Bändin kahden ekan menestysalbumin singlet eivät jostain syystä yltäneet meillä kunnon merkintöihin – selvästi suurin hitti (radioykkönen, latauskakkonen) oli Minutes to Midnightin maistiainen What I’ve Done, ja leffabiisi New Divide (2009) eteni sekin radiolistan kakkoseksi.

Alkoi suorastaan ihmetyttää arkistoja selatessani, kuinka In the End on voinut rekisteröidä 50 hittiä -listalta sijan neljä, vaikka se ei käynyt singlemyynnin eikä radiosoiton Top 20:ssä. No, melkoinen ääritapaus se olikin: hyvien albumipisteiden lisäksi se kärkkyi yhtä aikaa singlemyynnissä 23:ntena ja radiolistan 22:ntena. Kun kokonaiskisa oli tavallista hieman vaisumpaa, tuo riitti nelossijaan eikä pronssipallikaan jäänyt kauas. Ja nythän sillä on myyntimerkintä.

2 kommenttia:

  1. "singlemyynnissä 23:ntena"
    Oliko singlelistasta Top 20-listaa pidempi versio joka ei tullut julkiseen levitykseen?

    VastaaPoista