torstai 24. marraskuuta 2016

Ratinasta Prismaan

Huomenna julkaistaan Eppu Normaalin kolmois-cd-tallenne Ratinan stadionilla pidetystä 40-vuotisjuhlakeikasta. Tosin ensimmäisen kahden viikon ajan julkaiseminen tarkoittaa ostajien viekottelua Prismojen ja isojen S-marketien hyllyistä käsin. Ei lataus- tai suoratoistomahdollisuuttakaan ennen joulukuun 9. päivää, tai senhän näkee mitä piraatti keksii.

Helsingin Sanomat teki diilistä ison uutisen, mutta uutisoidaanko myös diilin tuloksista? Äänilevyjen myyntiluvuistahan ei ole puhuttu missään sen jälkeen, kun Adelen 25 julistettiin vuoden 2015 ostetuimmaksi albumiksi Suomessa. Jos saamme jonkin numeron Eppu/Prisma-yhteistyön tuloksista, niin sitä on vaikea suhteuttaa mihinkään. Kuten Speedy ja Saku kysyivät Kummelissa: ”Onks tonni paljon vai vähän?”

Tulevaisuus albumilistalla on myös kiinnostavan epämääräinen. Kun myynnin ja suoratoiston voimasuhteet eivät ole julkisessa tiedossa, niin pelkällä myynnillä ansaitun listasijan ansiokkuus jää vähän abstraktiksi. Toki ykkössija on aina ykkössija. Eppu Normaali ei ole vielä sellaista livetallenteella saavuttanutkaan, vain kolmosen (1994) ja kuutosen (1980).

(Tuo bändin nimen ja 40-numeron yhdistävä logo on häiritsevä. Minä ainakin luen sen ”eppu formaali”, siis 40 muuttuu mielessä forty-sanaksi.)

2 kommenttia:

  1. Eppu Neljäkymmentärmaali. Tulee mieleen ulkomaiset vastineet, kuten Fiveive ja Ty Dolla Dollar Signign.

    VastaaPoista