tiistai 1. marraskuuta 2016

Merkkikuukausi 11/2016

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

55 vuotta: Pat Boone
Vitivalkoisilla r&b-hittien pehmoversioilla menestynyt Boone tunnettiin Suomessakin jo 1950-luvulla, mutta ainoan ykkösensä Speedy Gonzalesin hän sai 1962.

45 vuotta: Slade
Ensimmäinen kahdestatoista listasinkusta oli Coz I Luv You.

40 vuotta: Boney M.
40 vuotta: Ry Cooder

Näillä ei tosiaankaan ole muuta yhteistä kuin tilastoitumisaika. Cooder esittäytyi albumilla Chicken Skin Music ja Boney M. tietenkin megahitillä Daddy Cool.

35 vuotta: Peer Günt
35 vuotta: Steve Kekana

Peer Günt tekaisi listasinglen Woman on the Radio jo kolme vuotta ennen rockin SM-kisavoittoaan. Se pärjäsi aika paljon kehnommin kuin Kekanan sinkku- ja jukebox-ykkönen Raising My Family.

30 vuotta: The Pretenders
Sarjassamme ”mitä ne suomalaiset oikein kuhnailevat” tämäkin bändi hoksattiin vasta seitsemän vuotta legendaarisen esikoislevynsä jälkeen. Get Close -albumi meni sitten hienosti kärkikymppiin.

25 vuotta: 2 Unlimited
25 vuotta: Army of Lovers
25 vuotta: Sepi Kumpulainen

Mannereurooppalaisesti painottunutta vuosikymmentä ennakoivat singlelistamerkinnät olivat Get Ready for This, Obsession ja Armotonta menoa.

20 vuotta: Anna Eriksson
20 vuotta: Seminaarinmäen mieslaulajat
20 vuotta: Cradle of Filth

Semmarit saivat albumilistadebyyttinsä jälkeen odottaa kahdeksan vuotta paalupaikkaa, Juliet ja Joonatan -sinkulla läpilyönyt Eriksson odottaa yhä. Cradle of Filth tuskin edes odottaa, vaikka listakäyntejä on 12.

15 vuotta: Charon
Kun Little Angel -sinkku sai portin auki, bändin kaikki loput levyt (kolme albumia, viisi singleä) nousivat tilastoihin, vieläpä korkealle (yksi ykkönen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti