sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Albumilista 45/2016

Äänitemarkkinat ovat totisesti muuttuneet. Isänpäivää edeltävä viikko on perinteisesti ollut Vesa-Matti Loirin juhlaa, mutta nyt juuri sillä viikolla Pyhät tekstit putosi kärkikymmeniköstä. Kuka sen syrjäytti?

Albumit
 1.  (1)  Vain elämää kausi 5, ensimmäinen kattaus
 2.  (–)  Kaija Koo: Sinun naisesi
 3.  (2)  Vain elämää kausi 5, toinen kattaus
 4.  (4)  Sanni: Sanni
 5.  (3)  Evelina: 24K

Alkutakkuilun jälkeen Vain elämää piti pintansa jopa Kaija Koon uutuutta vastaan. Vaikka Koon toissavuotinen julkaisu meni kärkeen kuten hänen neljä muutakin takavuosien albumiaan, on kakkossija artistille niin ikään tuttu – siihen jäätiin nyt neljännen kerran.

 6.  (–)  Marcus & Martinus: Together
10.  (–)  Bon Jovi: This House Is Not for Sale
12.  (–)  Robbie Williams: The Heavy Entertainment Show
15.  (–)  Dark Tranquillity: Atoma
40.  (–)  Jesse Kaikuranta: Jesse Kaikuranta

14-vuotiaat norjalaiskaksoset Marcus & Martinus ovat aikaansaaneet otsikoita ja fanikäyttäytymistä, mutta kuutossija tuli hittitilanteeseen nähden yllätyksenä. Spotifyn Top 200 -päivälistalla kun duon suosituin biisi on vasta 168:ntena.
    Yli 30 vuotta kestänyt Bon Jovi -studioalbumien Top 10 -putki kesti yhä. Robbie Williams jäi neljännen kerran peräkkäin Top 10:n ulkopuolelle. Dark Tranquillity näköjään vastaanotetaan kerta kerran jälkeen samalla tavoin. Jesse Kaikurannan lipsahtaminen alempaan suosiokategoriaan oli toki nähtävissä.

3 kommenttia:

  1. Minkähän verran Jovin sijoitukseen vaikuttaa, ettei levy vieläkään ole Spotifyssa?

    VastaaPoista
  2. Täytyypä toinenkin Joviin liittyvä asia laittaa, eli itse yllätyin kun Jovi nousi jenkkilistan kärkeen ihan mukavalla myyntimäärällä. Hyvä myyntimäärä selittynee sillä, että levy kuului konserttilipun hintaan. Liekö Suomessa moista kokeiltu ja laskettaisiinko myynti meillä mukaan levyn myyntiin?

    VastaaPoista
  3. Meillä tuollaiset vaihtoehtoiset myyntitavat on noteerattu aika huonosti, mutta luulen että viimekesäisen Ilkka Vainion kakkossijan takana oli muutakin kuin perinteistä kauppamyyntiä. Levyähän ei ole striimattu juuri lainkaan.

    VastaaPoista