sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Toistuva kokoelma

Lomatunnelmaista albumilistaa ravistelee yksi aika yllättävä julkaisu: vain puolitoista vuotta edellisen kokoelmansa jälkeen Juha Tapio debytoi kakkosena tuplalla Loistava kokoelma, jonka olemassaoloa perustellaan Vain elämää -biisien mukaan laittamisella. Levyjä näköjään yhä ostetaan, koska suoratoistokuluttajalle tuollaisella äänitteellä ei ole mitään pointtia. Striimaajat saivat vihdoin kuunneltavakseen myös Adelen 25-albumin, mutta se nousi ”vain” 14 askelmaa yhdeksänneksi.

Jo laskuun ehtinyt Tapio-single Jotain niin oikeaa elpyi äkisti radiolistan kahdeksanneksi eli siitä tuli miehen 24:s Top 10 -radiohitti. Muutoinkin levottomasta tilastosta voi aistia jonkinlaisen musiikkipäälliköiden kesätuuraajien valtatripin. Esimerkiksi Reino Nordinin taannoinen striimihitti Kato mua silmiin harppasi 89. sijalta 14:nneksi. Omanlaisensa tilastollinen oikku on se, että vaikka Elastisen Oota mua soi enää vain neljällä kanavalla, se säilyi listakolmosena.

Suoratoistoa hallitseva Arttu Lindemanin Läikkyy loistaa yhä poissaolollaan radiosoiton Top 100:ssa, mutta latauslistalla se debytoi kakkosena. Jalkapallon EM-turnaukseen tehty David Guettan ja Zara Larssonin This One’s for You voi itsekseen juhlia tasaisuuden Euroopan-mestaruutta, sillä se on sekä striimi-, lataus- että radiolistan sijalla kymmenen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti