sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Älä droppaa mun sijoitusta


Albumilistalla on nyt niin hiljaista, että kolmatta viikkoa kärjessä jatkava Vesala voi varautua vartioimaan huippua pitkälle elokuuhun – näinhän useina kesinä on ollut tapana käydä. Se ei kylläkään ole ollut tapana, että edellisen kesän pitkäikäisin ykkönen mahtuisi seuraavanakin kärkikolmikkoon. Antti Tuiskun En kommentoi mahtuu nyt. Sovitaan, että se johtuu puoliksi itse levystä/artistista ja puoliksi muuttuneesta kulutuksen mittaustavasta.

Biisimarkkinoilla tapahtuu yhä. Latauslistan ykkösenä debytoi Ville Valon Olet mun kaikuluotain, Love Recordsin 50-vuotisjuhlaa kunnioittava cover Freemanin levytyksestä vuodelta 1976. Alkuperäinen ilmestyi Kaksi lensi yli käenpesän -hitin b-puolena, ja tuo sävellys (John Denverin Annie’s Song) tilastoitui itsekseen meillä vasta vuonna 1993 (Ressu Redfordin Taas aurinko nousee). Valo on myös radiolistan korkein uutuus 33:ntena, mutta suoratoisto tuottaa vielä varovaisia, 50:n huitteilla liikkuvia sijalukuja.

Striimaajat tykästyivät enemmän uuteen Roope Salminen & Koirat -biisiin Snadi, joka nousi Spotifyssa toisena päivänään neljänneksi. Anna Abreun tämänkinkertaiselle lohkaisulle Räjäytä mun mieli näyttää käyvän kuin useille edeltäjilleen: kiinnostunutta vastaanottoa seuraa välitön alamäki. Ilmestyyköhän se monesti siirtynyt suomenkielinen albumi ikinä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti