sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kimmoisa saavutus.

Vaikka Elastinen on julkaissut vuodesta 2000 lähtien 13 albumia joko soolona tai Fintelligensin puolikkaana, niin vasta tänään hän on ensi kertaa albumilistan ykkösenä. Tähänastisten yritysten saldo aikajärjestyksessä oli 3–6–3–7–8–11–10–7–3–7–4–2. Erityisesti ihmetytti, ettei paalupaikkaa irronnut edes edellisellä, Vain elämää -pestin jälkeen ilmestyneellä levyllä. Artistille ominaiseen tapaan ärsyttävästi* nimetyn Elastinen feat. -albumin tv-tuki oli vielä jämäkämpi, kokonainen oma sarja tähtivieraineen.

Radiohead on tunnetusti kikkailevan musiikinjulkaisemisen edelläkävijä, eikä A Moon Shaped Pool -uutuuttakaan päästetty vielä fyysiseen tai Spotify-jakeluun. Se palautti bändin kuitenkin mitalikorokkeelle (#3) – aiemminhan on noustu kerran kärkeen (Amnesiac 2001) ja kolmasti kakkoseksi. Edeltäjä The King of Limbs (2011) jäi 13:nneksi.

Debyyttisija 19:ntena on Jean Michel Jarren paras merkintä yli 16 vuoteen. Yhteensä Electronica 2 on hänen 11. Top 20 -albuminsa, joista vain neljä eteni kärkikymmenikköön. Charles Plogman palasi vaisuhkosti 30:nneksi, eikä Tommy Lindgrenin 31. sijaakaan voi myönteisenä yllätyksenä pitää. Veronica Maggio jatkaa tasaisena kerättyään kahden ja puolen vuoden välein sijat 33–32–33.

*Niistä ärsyttävimmistä nimistä mainittakoon Renesanssi (suom. renessanssi), Iso kuva (suom. kokonaiskuva) ja tietenkin Elaksis Kivi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti