tiistai 17. toukokuuta 2016

Halvennuksen paluu

Koko alkuvuoden vanhoissa liemissään muhinut midprice-lista sai yllättäen elvytysruiskeen, kun sinne siirrettiin monia tuttuja levyjä – niin monia, että yhdeksälle parhaalle annettiin keltapohjainen uutuustähti. Hiippakuntaa vaihtoivat muun muassa Chisun Polaris, Juha Tapion Sinun vuorosi loistaa ja huom, vain toinen Vain elämää -julkaisu. Koko 27-viikkoisen päälistakauden VE päivä pysytteli VE illan yläpuolella, mutta nyt ilta (#7) on vihdoin niskan päällä.

Mutta kas: midpricen neljäntenä debytoinut Sannin Lelu on yhä myös Top 50:ssä pudoten 17. sijalta 34:nneksi. Kyse lienee siitä, että näiden levyjen suoratoistopisteet on jätetty päätilastoon – koska niiden siirrossa ei olisi mitään järkeä, niillähän ei ole hintaa. Lelu oli siirretyistä ainoa, jonka striimisaldo riitti yhä oikeaankin listasijaan.

Mistä päädymme taas yhteen midpricea ja listavalikoimaamme koskevaan älyttömyyteen: mistään ei voi enää saada tietoa, mikä on maamme ostetuin albumi, mutta voimme kyllä nähdä helposti, mikä on maamme ostetuin alihintainen albumi.

Sekin on tässä vuosien saatossa ihmetyttänyt, että tuo hämärä siirtely kategorioiden välillä koskee vain kotimaisia äänitteitä. En muista yhtään tapausta, jossa ulkomainen levy olisi hypännyt päälistalta midpriceen. Tarkemmin ottaen midpricessa on ylipäätään todella vähän tuontimusiikkia. Ainoat siellä koko vuonna 2016 havaitut maailmantähdet ovat olleet David Bowie ja Motörhead, mistä kenties voi tehdä jonkinsuuntaisia päätelmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti