tiistai 3. marraskuuta 2015

Inte vårt år

Bo Kaspers orkester aloitti listauransa Suomessa vuonna 1999 harvinaisella tavalla, kokoelmalevyn turvin. Sittemmin kokoonpano on mahduttanut seitsemän albumiaan sijojen 2 ja 14 väliin. Jollei Redo att gå sönder enää etene sunnuntaiselta debyyttisijaltaan 18, se jää täten kaspereiden matalimmaksi merkinnäksi ja kuvaa laajemminkin ruotsalaisten tämänvuotisia suhdanteita.

Viime vuonna naapurit juhlivat etenkin metallijulkaisuineen, kun In Flames ja Opeth ylsivät listakärkeen ja Sabaton kakkoseksi. Näiden lisäksi Top 10:ssä nähtiin Kent, Entombed, Hammerfall, First Aid Kit, Amaranthe, Mustasch, Machinae Supremacy ja Arch Enemy. Plus tietenkin toissavuotisella True-kestosuosikillaan Avicii.

Tänä syksynä Avicii debytoi seuraajineen sijalla 10, mikä alakanttisuudestaan huolimatta on parasta, mihin ruotsalaiset ovat vuonna 2015 kyenneet. Esimerkiksi Mustaschin viimevuotinen nelossija vaihtui tänä vuonna numeroon 17. Jaa, yksi valonpilke sentään löytyy: alkukesällä ykkösenä käyneen Lindemann-projektin takanahan on Till Lindemannin lisäksi ruotsalainen Peter Tägtgren. Ja joka tapauksessa Ruotsi pärjää yhä Suomen listoilla aika paljon paremmin kuin Suomi Ruotsin listoilla.

4 kommenttia:

  1. Nightwish menestyy Ruotsissakin, mutta kukahan muu suomalainen on mahtanut päästä viimeksi Ruotsin listoilla top kymppiin? Eihän vain Hanna Pakarinen?

    VastaaPoista
  2. Pakarisella taitaa olla tuorein Top 10 -single, koska Nightwishillä ei ole sellaisia Ruotsissa lainkaan. Syksyllä 2007 Ninjan Hush Hush oli sijalla 11.

    VastaaPoista
  3. Onko kyseessä Hanna Pakarisen euroviisu vai mikä?

    VastaaPoista