perjantai 13. marraskuuta 2015

Ihanaa luottamusta

Sami Tenkasen Yle Puheelle tekemästä nimikko-ohjelmasta lähetettiin keskiviikkona jakso, joka kannattaa kuunnella Areenasta, jos radiohittimarkkinat kiinnostavat. Tenkasen vieraina olivat Iskelmä-radion Ari Ojala, Nelonen Median Mikko Koivusipilä ja Spotifyn Jussi Mäntysaari. Soittolistojen (tai niiden nykyisen käyttötavan) ultimaattinen nerokkuus ei minulle vieläkään ihan avautunut, mutta kiinnostavaa juttua kuultiin muun muassa Chisun singlestä Ihana.

Ihanahan ampaisi elokuun alussa poikkeuksellisesti suoraan radiolistan ykköseksi, mutta sen Spotify-vastaanotto jäi viileäksi eikä miljoonan striimin raja ole vieläkään ylittynyt. Ojala ja Koivusipilä myönsivät, että tehorotaatio perustui ennakko-oletuksiin eivätkä kuulijatestaukset olleet järin rohkaisevia. Onkin paikallaan juoksuttaa tähän Ihanan viikkosijoitusketju, josta näkee, kuinka kauan yleisön lämpenemistä odotettiin ja milloin usko loppui: 1–2–2–1–2–1–2–2–5–18–63.

Vieraat tuntuivat olevan yhtä mieltä siitä, että Chisun uusi single Tuu mua vastaan on edeltäjäänsä potentiaalisempi. Viime viikon radiolistalla se nousi 49:nneksi, mutta putosi siitä tänään yhden askelman. Merkittävimmät etenijät ovat toisten naisten esityksiä: muilla foorumeilla vaisuhkosti menestynyt Ellie Gouldingin On My Mind 17–8, Johanna Kurkelan jo puolivuotias Kuolevainen 24–9, Adelen Hello 28–12 ja Ellinooran Carrie 40–19.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti