keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kolmen suuren suojeluksessa

Välillä niin käy, välillä ei – riippunee siitä, kuka korjausta vaatii: albumilistaa korjattiin jälkikäteen, ja uutuuksina mukaan lisättiin Don huonot (#11) sekä Iskelmägaala 2015 (#29). Don parhaat 1990–2015 on yhtyeeltä jo viides tilastoitunut kokoelma. Sitä edelsivät Nämä päivät, nämä yöt (#28, 1996), Kultaiset apinat (#3, 1999), Olimme kuin veljet (#3, 2003) ja Luurangot laatikossa (#41, 2010).

Puhumme muutoinkin olemassaolon ihmeestä, sillä uuden kokoelman on julkaissut Warner, mutta valtaosa sen sisällöstä on levytetty merkeille, jotka nykyisin ovat joko Universalin tai Sonyn alaisuudessa. Yleensähän levy-yhtiötä vaihtaneiden esittäjien koko uraa koskevien kokoelmien julkaiseminen on liki mahdotonta, mutta Donkkareilla lienee sopimuksissaan jokin hommaa helpottava klausuuli. Myös Pyramidin Kultaiset apinat nimittäin sisälsi Terrier/BMG:lle tehtyjä hittejä.

Sinänsä ajatus Don huonoista hittikokoelmabändinä on vähän ristiriitainen, koska varsinaisia hittejä on kertynyt niukalti. Esimerkiksi paras sijoitus radiolistalla on 17, jonka toi Lentohiekkaa vuonna 2002. Se, kuten myös eniten listapisteitä (eikä sekään huimasti) kerännyt Tule sellaisena kuin olet (1999), jätettiin tällä kertaa kylmästi ulos.

4 kommenttia:

 1. Ihmettelinkin kun Donkkareiden kokoelmaa ei näkynyt ollenkaan suununtaina julkaistulla listalla, mutta nyt sitten löytyy sijalla 11.
  "Sisältää hitin"-kirjassa ei ollut ainuttakaan radiolista-sijoitusta yhtyeelle joten oliko joku muu kuin "Lentohiekkaa" myös Top 20-hitti radiolistalla?

  Don Huonojen paluun yhteydessä on monessa jutussa mainittu että Kalle Aholan soolo-ura ei koskaan kunnolla käynnistynyt, mikä pitää paikkaansa kun tarkastelee soolo-levyjen varsin vaatimatonta menestystä, mutta radiolistalla "Leijat helsingin yllä" ja "Rumat lapset" olivat sentään Top 10-hittejä mikä on paremmin kuin mikään Don Huonot julkaisu. Oliko mikään muu Aholan soolosinkuista Top 20-hitti radiolistalla?

  VastaaPoista
 2. Leijat Helsingin yllä ei ollut Top 20 -radiohitti. Ainoat sellaiset ovat nuo Lentohiekkaa ja Rumat lapset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miksi luulin että "Leijat Helsingin yllä" oli Top 20 -radiohitti.

   Tuo tiistaina julkaistu radiolista Novan sivuilla (http://www.radionova.fi/listat/top-listat/2015/10/#suomen-suosituimmat ) pisti miettimään että puuttuuko jotain kappaleita tuosta Top 20-listasta, koska muuten on ollut aika suuria muutoksia. Jari Sillanpään "Sinä ansaitset kultaa" nousi ihan yllättäen sijalta 36 peräti sijalle neljä (eli korkeammalle kuin koskaan aiemmin) ja saman aikaisesti Haloo Helsingin "Kiitos ei ole kirosana" koki suuren romahduksen. Muistan että Madonnan "4 minutes" putosi aikanaan kärkisijalta sijalle 31 mutta se periaatteessa teki tilaa seuraavalle singlelle "Give It 2 Me" radiosoitossa, mutta mikä on HH:n romahduksen syy, ainakaan ei uuden platinapainoksen kappaleista mikään ole erityisesti radiosoitossa.

   Poista
 3. Olin pari päivää pelkän webmailin varassa, eikä radiolistaposti näkynyt siellä, luulin siinä olleen jotain lähetysongelmia. Mutta juu lista näyttää osittain oudolta, KOAK putosi sijalle 21. Piste-erot ovat hyvin pieniä, se selittää jonkin verran.

  VastaaPoista