sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kie kuudesti kärjessä

New Day Rising debytoi tänään Von Hertzen Brothersin kolmantena albumilistaykkösenä. Jos verrataan kitaristi Kie von Hertzenin yhtyehistoriaa, niin paalupaikkoja on nyt yhtä monta kuin Don huonoilla. Toiseksi korkein uutuus Egotrippi on niin ikään joskus nähty ykkösenä, mutta Vuosi nollan nelossijassakin on pykälä kohennusta edelliseen albumiin nähden.

Toto on korkeammalla kuin kertaakaan aiemmin 2000-luvulla debytoituaan viidentenä. Yhteensä bändillä on kahdeksan Top 10 -albumia ja paras sijoitus kolmonen. Ile Kalliollekin rakentuu aika monipuolinen Top 10 -ansioluettelo, sillä hänen Big Rock Bandinsä nousi kuudenneksi. Aiempia merkintöjä on tullut Kaija Kärkisen ja Hurriganesin kanssa, ja eka soololevy Irock kävi seitsemäntenä jo vuonna 1977.

Kärjestä pudonnut Haloo Helsinki! on tunnetusti pärjännyt uuden Kiitos ei ole kirosana -platinapainoksen ja siihen liittyvän tv-kampanjan ansiosta, mutta tällä viikolla sen ohi kakkoseksi kiilasi muinoin viikkoa aikaisemmin julkaistu Robinin 16. Kumpikin on roikkunut koko listaikänsä Top 10:ssä; Haloon sijoituskeskiarvo on 3,16, Robinin 3,31.

3 kommenttia:

 1. Robinin albumin Stadion Deluxe -erikoispainos julkaistiin 20.3.

  Sami

  VastaaPoista
 2. Ensiferumille viides listaviikko. Eipä sitten tullut nopeiten top 50:stä pudonnutta ykkösalbumia.

  VastaaPoista
 3. Joo mutta jos lista olisi yhä Top 40, lähtö olisi tullut kolmen viikon jälkeen. Nythän tuntuu useinkin käyvän niin, että nopean jyrkän pudotuksen jälkeen levyt jäävät lillumaan pohjasijoille. Lapkollekin kävi niin.

  VastaaPoista