sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Yhteistyö yskii

Takavuosina moni uusi tai vaihtoehtoinen nimi julkaisi albumin vuoden alkupäivinä hyödyntääkseen hiljaisia markkinoita ja saadakseen näyttävän listasijan. Levyale taisi osaltaan taltuttaa tämän innon, ja esimerkiksi tämän viikon Top 50:ssä ei ole yhtään uutuutta. Säpinää tilastoon tuo vain Apulannan uusiksi äänitetyn esikoislevyn re-entry seitsemäntenä. Julkaisuviikollaan se ylsi vain sijalle 11, joten bändin Top 10 -pitkäsoittojen määrä karttui ja on nyt 17.

Haloo Helsinki! palasi kärkeen 11 viikon tauon jälkeen, ja Kiitos ei ole kirosana sai neljännen paalupaikkansa. Viime viikon uutuudet Nicki Minaj ja Hozier kohensivat hiukan asemiaan. Elastisen toistaiseksi tuorein albumi Joka päivä koko päivä (2013) osoitti vihdoin kokeneensa edes jonkinlaista Vain elämää -nostetta tekemällä re-entryn 49:nneksi.

Alkuvuoden vaisuutta säestää Nelosen radioiden listakiinnostuksen lopahtaminen. Melko pitkäänhän sunnuntaisin klo 12 kuultiin kaksituntinen, aseman linjaan räätälöity virallinen listaohjelma sekä Radio Rockissa, Suomipopissa että Aallossa. Nyt se tulee tuohon aikaan vain Rockissa yksituntiseksi typistettynä. Aalto soittaa listaa myöhemmin illalla ja Suomipop ymmärtääkseni ei enää ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti