perjantai 9. tammikuuta 2015

Maccakin saatiin 2000-luvulle

Kanye Westin ja Paul McCartneyn huomiota haalinut yhteistyö Only One debytoi latauslistan kahdeksantena. Ei ehkä kuulosta huimalta, mutta puhumme silti Westin koko uran korkeimmasta sijoituksesta millään niistä Suomen listoista, joita blogissa seurataan. Vaikka Stronger ja Homecoming olivat meillä pitkäikäisiä hittejä, nekään eivät käyneet 10. sijaa ylempänä.

McCartneyn (joka ymmärtääkseni ei laula biisissä lainkaan) ansioluettelo sai niin ikään kelpo täydennyksen. Hänen edellinen hittimerkintänsä on vuodelta 1997, eikä The Beatlesin jälkeisiä kärkikymppisinkkujakaan ole yhteensä kuin viisi – niistä neljä kimppalevytyksiä. USA:n Hot 100:ssa Only One ehti 35:nneksi ja on McCartneyn ensimmäinen Top 40 -hitti yli 25 vuoteen.

Lataus- ja radiolistoilla näkyy taas vuodenvaihteelle ominainen ilmiö: jotkut menneen vuoden isoimmista hiteistä palaavat muistuttamaan isoudestaan. Latauksissa All About That Bass nousi 14:nneksi, Chandelier 17:nneksi ja Happy 21:nneksi. Radiossa Sirpa harppasi 68–26, Prayer in C 52–27 ja Sä et ole hullu 72–35. Neljä ruusua eteni Sininen sunnuntai -uutuudellaan 38–19, ja bändillä on nyt yhteensä 23 Top 20 -radiohittiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti