lauantai 3. tammikuuta 2015

Taylor täytti tyhjän tilan

Vuoden ensimmäinen suomalainen musiikkitilasto, latauslista, ei enteile mitään mullistuksia lähitulevaisuuteen. Tosin Taylor Swift on vedossa: ykköseksi kiivennyt Blank Space sai re-entrynä seurakseen nelossijalle vanhan Shake It Offin. Blank Space hypähti tällä viikolla myös radiosoittolistan kärkikymmenikköön.

Huomenna näkee, josko Swift-elpymä heijastuu albumilistallekin; vaikka 1989 oli ja on maailmalla huima menestys, se vietti meidän Top 50:ssämme vain kaksi viikkoa. Tai näkee koska näkee – listojen julkaiseminenhan ei näin vuodenvaihteessa ole ollut totutun jämptiä, kun radio-ohjelmaakaan ei tule. Ja todennäköisempi trendi kuin Swiftin nousu on se, että Spotify-menestyjät harppaavat ylöspäin, kun myynnin romahdettua suoratoiston painoarvo kasvaa lopputuloksissa.

Tuore latauslista ja sunnuntain singlelista huomioidaan vielä vuoden 2014 laskelmissa, koska ne mittaavat vuoden viimeisten päivien kulutusta. Sen takia single/lataus/suoratoistovuosilistakin ilmestyy blogiin aikaisintaan maanantaina.

5 kommenttia:

 1. Jätit kommentoimatta kokonaan jouluviikon albumilistan, joka julkaistiin 29.12. Miksi?

  VastaaPoista
 2. Mitäs kommentoitavaa siinä oli? The Voice Hits ja Queen Forever hieman paransivat korkeinta sijoitustaan.

  VastaaPoista
 3. Jaa, ottaen huomioon edellisen listakommentoinnin otsakkeen "Joulu on taas Robinin" tuo joulua edeltävä lista ei ollut ihan sitä. Mutta ei toki kovin kummoinen asia.

  VastaaPoista
 4. Suvi Teräsniskan Tulkoon joulu on näköjään sekä albumi- että midprice-listalla. Mikä mahtaa olla tähänkin syynä? Ensin ajattelin, että albumin Spotify-kuuntelut päätyivät albumilistalle ja myynnit midpriceen, mutta niin ei kuitenkaan tehty mm. Cheekin albumille, jonka Spotify-soitot olisivat varmasti riittäneet yksinäänkin top 50 -sijoille ennen uuden painoksen julkaisua.

  VastaaPoista
 5. Uusimmalla, tänään julkaistulla listalla Juha Tapion Joululaulut sijalla sekä Mid-Price että tavallaisella listalla sijoilla 2. ja 47. , Suvi Teräsniskan Tulkoon Joulu vain varsinaisella, muttei Mid-Pricella, jolla siis Juha Tapio sijalla 2. .... Listan laskentatapa kaipaisi nyt selvittämistä, ulkopuoliselle näyttää varsin hämärältä ja epäloogiselta, etten sanoisi epäuskottavalta....

  VastaaPoista