torstai 16. syyskuuta 2010

Kisällit kyykkyyn

Ties monettako kertaa sivuttiin sitä ennätystä, että albumilistan paraatipaikoille meni kolme uutuuslevyä. Top 4 on ollut muutaman kerran lähellä, ja syksyn vilkastuessa sellainen käy taas todennäköisemmäksi. Odotetussa kärkikaksikossa Olli Lindholm antoi löytönsä Suvi Teräsniskan ei-niin-kohteliaasti purra pölyä, ja pronssille kiri selvästi yllättävämmin brittiduo Hurts – pykälää ylemmäs kuin kotimaassaan.

Kun Tarja Turunen puolitti viime viikon numeronsa seitsikoksi, Top 10:ssä on yhtä aikaa viisi suomalaista naisartistia. Lindholmin ja edellisen ykkösen Raappanan jälkeen korkein kotimainen mies on sijan 17 Martti Servo, jolle Kestävällä pohjalla toi jo neljännen Top 20 -sijoituksen. Ulkomaisten miesten kärjessä on Sting, joka keikkailemalla tienasi Symphonicities-albumilleen tähän asti parhaan numeron 13.

Stone Sour (23) sai tinkiä pari sijaa edellisestä julkaisustaan, Blackmore’s Night (29) puolestaan petrasi hieman ja Robyn (43) on kas kummaa vasta ekaa kertaa albumitilastossamme. Pahimmassa luisussa on Our Love to Admirella (2007) kolmanneksi yltänyt Interpol, jota rangaistaan levynsä nimeämättä jättämisestä sijalla 25. Toisaalta brittiykkönen, Killers-vokalisti Brandon Flowersin esikoissoolo Flamingo jäi Top 50:n ulkopuolelle.

7 kommenttia:

 1. En viikolla onkin sitten jännittävää se miten korkealle Paleface yltää. Hype ja innostus on melkoinen, mutta kuinka laajalti, vaikea sanoa. Eikä levyä edes saa, loppu monesta paikkaa ainakin Helsingissä.

  VastaaPoista
 2. Niinpä, minäkin ostin sen lopulta Anttilasta kun en Äxistä löytänyt. Mutta kyllä Palen ekaakin levyä aikoinaan hypetettiin niin, että mulle kolmossija oli pettymys.

  Parasta mitä voi toivoa tapahtuvaksi on se, että Paleface peittoaa Linkin Parkin, ovat sijoitukset mitä tahansa.

  VastaaPoista
 3. Kiinnostaisi tietää, minkälaisilla levymyynneillä keskimäärin pääsee top 3 joukkoon, entä top 20 joukkoon ja top 50 joukkoon? Onko sinulla Timo tietoa tai saako niitä ylipäätään edes kertoa? Ilmeisesti vaihteluakin on paljon, olenko ymmärtänyt oikein, että kuluneena kesänä listalle pääsi aika pienilläkin myyntimäärillä? Kuinka paljon vaihtelua myyntimäärissä saattaa olla hiljaisimpina ja vilkkaimpina kausina esim. top 10 myyntilistoilla?

  VastaaPoista
 4. Jossei nuo jakeluongelmat aseteu esteeksi niin en voi mitenkään kuvitella että Linkin Park peittoaisi Palen. Metallimiehet ei Linkin Parkiin usko, ostarinuorison ämpäreissä on jotain corea, räpiä tai hempeää mimmiliigaa; hevin asema valtavirtana, ja ostajat, on vähentynyt. Jos peittoaa, lupaan kuunnella sitä spotifysta repeatilla päivän.

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä on täysin selvää, että Linkin Park voittaa Palecasen. Suomiradiot soittaa Linkin Parkkia ja Linkin park on muutenkin ihan kelvollinen bändi. Tuota Olli Lindblomin ykköstilaa, mä kyllä ihmettelen todella kovasti. Mutta mikäs minä olen muiden musiikkimakua tuomitsemaan.

  VastaaPoista
 6. Mulla ei enää ole äksessiä mihinkään myyntilukuihin, mutta kausivaihtelut esim. heinäkuun ja joulukuun välillä on valtavia. Niin isoja, ettei mitään keskimääräisiä numeroita edes kannata antaa.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen tuo Palefacen noususuhdanne. Kaksi edellistä levyähän eivät kiinnostaneet kiviäkään. Mutta on tuo uusi toki joka suhteessa parempi ja varmasti yleisöön menevämpikin. Top kymppi lienee ainakin aivan varma nakki.

  Tuliko Interpolin sijoitus vajaalla viikolla? Englannissa tuo listautuu vissiin vasta nyt sunnuntaina, eli Euroopan-julkaisu oli kai viikkoa jenkkien jälkeen?

  - NikoP

  VastaaPoista