torstai 2. syyskuuta 2010

Kakkoslaatua

Jos joskus tekisin luettelon yllättävimmistä nimistä, jotka eivät ole koskaan yltäneet Suomen albumiykkösiksi (hei, hyvä idea!), niin aika korkealle kuuluisi Apocalyptica. 7th Symphony ei onnistunut syrjäyttämään Iron Maideniä, vaan sivusi yhtyeen tähänkin asti parasta kakkossijaa. Top 10 -sijoituksia on nyt kuusi.

Vaikka The Baseballsin Strike! Back (10) on vähän epäjohdonmukaisesti merkitty uutuudeksi, aitojakin tulokkaita riittää – ja moni paransi aiemmista saavutuksistaan. Black Label Society (13) on viidettä kertaa Top 40:ssä, mutta ekaa kertaa Top 20:ssä. Rajan ylitti lopulta myös Sweatmaster (15), ja Accept (9) teki paluun Top 10 -korkeuksiin yli 17 vuoden tauolta.

Jo keväällä latauslistalla käynyt Jenni Vartiaisen Missä muruseni on loikkasi nyt täysivaltaisena singlenä kolmoskorokkeelle. Seili-albumi ei ole 20 listaviikkonsa aikana tippunut kertaakaan 7. sijaa alemmas ja kiipesi taas viidenneksi. Myös radiosuosikki Teleks on nyt ensimmäistä kertaa singletilastossa (Kotimatkalla, 17).

1 kommentti:

  1. Hyvä vaan että Maideni jyrää. Apocalyptica ratsastaa noiden vierailevien artistien siivellä. Acceptin kohtuu hyvä listasija kyllä vähän lämmittää partaukkoa.

    VastaaPoista