maanantai 20. syyskuuta 2010

Järkiavioliittoja

Kahta keskiviikkona julkaistavaa levyä pohjustetaan korkean profiilin duetolla. Seal laulaa Commitment -albumillaan Anna Erikssonin kanssa, ja Irina kutsui kokoelmansa kunniaksi messiin Maija Vilkkumaan. Sitten pakolliset blääh-elementit: Eriksson pääsee esittämään You Get Metä vain Commitmentin Suomen-painoksella, ja Kunnon syy on päivitetty versio jo Irinan esikoisalbumilla kuullusta biisistä.

Ehkä Seal saa diilillään korjattua sen kauneusvirheen, että yhtäkään hänen albumeistaan ei ole nähty Suomen Top 20:ssä. Mitenkään tavatontahan ulkomaisen ja kotimaisen tähden kimppalevyttäminen ei ole – listoilla on nähty muun muassa Arja Korisevan ja Helmut Lottin All My Life – Näkemiin (2001), Aki Sirkesalon ja Lisa Nilssonin Mysteriet – Mysteeri (2003) sekä Maaritin ja Gordon Haskellin The Music Played (2003). Lotti jopa lauloi pari säettä suomeksi.

Kunnon syyllä on kunnon syy ja myös eväät rikkoa Suuri Kuparinen: meillä ei ole koskaan noussut listahitiksi kahden kotimaisen naissooloartistin yhteislevytys. Ainakin niin monen radioaseman nettisivuilla on uutisoitu videolinkein biisin olemassaolosta, että Top 20 -radiolistasija näyttää vääjäämättömältä. Saattaa sen joku ladatakin.

3 kommenttia:

 1. Seal ja Anna Eriksson on dynaaminen kaksikko (puhumattakaan Helmut Lotista ja Arja Korisevasta), mutta pohjimmiltaan mikään ei enää ole tuntunut miltään Hanna Pakarisen ja Elvis Presleyn dueton jälkeen.

  Jokohan tällä viikolla uutuuslevyt valtaisivat albumilistakärjen neljän tai jopa viiden äänitteen voimin? Anttilan myyntien valossa hyvinkin mahdollinen skenaario. Etenkin Palefacen sijoitus kiinnostaa.

  VastaaPoista
 2. Top 4 vaikuttaa todennäköiseltä, mutta Lordiin en jaksa uskoa.

  VastaaPoista
 3. Toivoisin Palea ykköseksi saakka. Anttilan, vaikka sen ennustusarvo olisikin laskenut, perusteella saattaisi kuitenkin olla, että Volbeat on ykkönen ja kakkospaikasta kisaavat Paleface ja Hevisaurus. Palefacen levyn kohdalla on kuulunut tosiaan että sitä ei ole ollut saatavissa ja Volbeat nauttii laajaa suosiota, niin että noin se saattaa mennä. Samoista syistä myös Hevisaurus saattaa kiilata Palefacen edelle.

  VastaaPoista