keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Viimeiset tulevat ensimmäisiksi

Ennakkoon oli lupa odottaa, että ensimmäistä kertaa Suomen viikoittaisten albumilistojen historiassa kärkeen olisi tunkenut ainakin neljä uutuutta. Mutta höps, Lady Gaga esti Ismo Alanko Tehollaa kiipeämästä mitalipallille, ja kovat britit Sade ja Massive Attack jäivät sijoille 10 ja 11. Heligolandia edeltänyt Attack-albumi 100th Window nousi peräti ykköseksi, mutta tapauksesta on jo seitsemän vuotta.

Ensimmäisenä komeilee odotetusti Staminan Viimeinen Atlantis, jota toissavuotinen Raja säestää alekomeilemalla yhä 25:ntenä. Screamworks on (ainakin toistaiseksi) jo viides peräkkäinen HIM-albumi, joka jäi vaille ykkössijaa. Onnellisuus puolestaan on eka Ismo Alangon studioalbumi 17 vuoteen, joka ei noussut kärkikolmikkoon. Viikko on kuitenkin pikkulevymerkkien juhlaa, Sakara kärjessä ja Fullsteam neljäntenä.

Viikon debyyteistä ainoa uuden listasijaennätyksen tekijä on Mikael Konttinen, jonka esikoislevyn 31. sija koheni yhdellä. Amerikkalainen teollisuusmetalliryhmä Fear Factory jatkaa verkkaisen tasaista levytysuraansa – numerot vuodesta 1998 lähtien 36–25–30–38–32. Risto Räppääjä ja polkupyörävaras -elokuvan ääniraita näyttäytyy ihmeen alhaalla, 40:ntenä. Ensimmäisen Räppääjän musiikilla mentiin sijalle 13.

2 kommenttia:

  1. Oikein veikkasin kärkisijat, mutta nyt on kyllä jo kysyttävä, että ilmeisesti uutisoit viiden ykkösijattoman HIM-albumin sarjaksi Venus Doomin ja sitten kokoelmat, Uneasy Listening Vol. 1 (2006), Uneasy Listening Vol. 2 (2007) ja myös edellisten yhteisjulkaisun Uneasy Listening Vol. 1 & 2 (2007), vaikka se ei ilmeisesti ollut (yltänyt?) listoilla ollenkaan?

    Ainakin YLEn sivujen mukaan Dark Light aloitti ykköspaikalta - vai onko tässä jotain jota en ymmärrä?

    VastaaPoista
  2. Viides on Digital Versatile Doom -livealbumi/dvd, joka nousi sijalle 10.

    VastaaPoista