keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Enemmän tilaa, enemmän metkuja

Alelista on aina yllättävä, mutta usein myös reilu. Lienee kaikkien mielestä oikein, että Juha Tapio nousi lopultakin Suomen albumilistan ykköseksi. Suurenmoinen kokoelma 1999–2009 kävi uutena kolmossijalla, ja sitä ennen Kaunis ihminen ja Suurenmoinen elämä kakkosena. Tapio ehti viettää yhteensä 43 viikkoa Top 10:ssä ennen paalupaikkaa!

Re-entryt ovat monennäköiset, ja muutama nousi ylemmäs kuin aiemmilla yrittämillä (SIG 16, Onnen laulut 22). Kotiteollisuus-kokoelman seitsemäs sijakin on sama kuin vuoden 2007 tiukilla joulunalusmarkkinoilla saavutettu. 70-vuotias Kaj Chydenius on omissa nimissään ensi kertaa Suomen albumilistalla (12), ja nurinkurisesti vanha Rihanna-levy palasi 14:nneksi, kun uusi rimpuilee 35:ntenä.

Varsinaisista uutuuksista tango/viisukunnostautuja Amadeus debytoi kuutosena, mutta Anttila-myynnin enteilemä Keshan Top 10 -sijoitus vaihtui karuun numeroon 48. No, kiitelköön hänkin tilaston laajenemista Top 50:ksi. Ehkä myös Rammstein kiittelee, sillä suurentunut lista mahdollisti ennätyksellisen romahduksen: Liebe ist für alle da luisui kerralla 37 sijaa (9–46).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti