torstai 4. helmikuuta 2010

Me tulemme taas

Virallisten listojen nykyinen ulkoasu on sen verran sekava, että täsmennetään tässä ja nyt: eilisessä albumitilastossa oli 24 re-entryä. Arvatkaa rikkoutuiko ennätys. Eikä syynä edes ollut listan laajeneminen, vaan niitä olisi ollut 23, jos käyttäisimme yhä Top 40 -mittaa. Edellinen ennätys oli 17 re-entryä kerralla, jollainen havaittiin viikoilla 3/2007 ja 4/2008.

Palaajien seassa on muun muassa viisi entistä ykköstä, ja Top 50:een mahtuukin nyt 14 ykkösalbumia. Niistä kolme on viettänyt kärjessä vähintään 12 viikkoa, sillä The Baseballsin ja Anna Puun seuraksi kapusi Bon Jovin Cross Road – The Best of Bon Jovi, vuoden 1994 ostetuin pitkäsoitto Suomessa.

Cross Roadin edellinen listaviikko oli 36/2000, ja melkein yhtä kaukaa palasi Kolmas nainen -kokoelma Ura, viikolta 4/2002. Muut re-entryt ovat olennaisesti tuoreempia, mitä nyt Apocalyptica-kokoelma ja Wolfmotherin esikoinen pitivät kolmen ja puolen vuoden paussin. Jouluksi 2006 julkaistu Rauli Badding Somerjoen cd+dvd Henkilökohtaisesti on ensikertalaisena mukana.

Kirjoitin eilisen tekstin ennen kuin midprice-lista oli esillä, ja sekös taas nostatti kulmakarvoja: Juha Tapion ykköskokoelma on näköjään myös midprice-kakkonen. Jaa. Selityksiä vastaanotetaan. Myös Antti Tuiskun uusimmalla on tuplaedustus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti