keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Kuparinen pliis särkekää

Historian muuttuvaisinta albumilistaa seurasi yllättävänkin muuttumaton. Koko Top 50:ssä on vain yksi uutuus ja senkin uutuusarvo mahdollisimman minimaalinen. Sijalla 40 näyttäytyvä tupla-cd Best of Creedence Clearwater Revival on nimittäin jo kuudes erilainen listoillemme yltänyt CCR-kokoelma.

Jotkut alelevyt paransivat asemiaan viime viikosta, kenties mielenkiintoisimmin Apocalyptican Amplified. Sen korkein sijoitus ilmestymisvuonna 2006 oli 22, mutta nyt se harppasi jo 16:nneksi. Vienti-Emmalla palkitun The 69 Eyesin Back in Bloodin oli myös korkea aika palata kartuttamaan listaviikkojaan. Niitä oli tähän asti vain viisi, kun bändin kaikki muut 2000-luvun albumit keräsivät reilusti toistakymmentä viikkoa.

Singlesarjassa värähtelee enemmän, sillä Jenni Vartiaisen En haluu kuolla tänä yönä eteni 11. sijalta kärkeen. Ihmisten edessä viihtyi Top 5:ssä kahdeksan viikkoa, mutta korkeimmillaan vain kakkosena, joten laulajatar sai nyt ensimmäisen soolopaalupaikkansa. Gimmel pääsi muinoin ykköseksi kahdella singlellä (Etsit muijaa seuraavaa ja Sydän pliis särkekää).

1 kommentti:

  1. Ihmettelen suuresti tuota sinkkulistan jokaviikkoista listaviikkojen nollaamista. Mikähän siinäkin on takana?

    VastaaPoista