keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Ykkösflopin jälkeen

Viimeviikkoinen visioni oli lähellä toteutua. Kolmen peräkkäisen isänpäivän jälkeisen ykkössijan jatkoksi Vesa-Matti Loiri kiri taas kakkoseksi. Hyvää puuta -albumin nimikappalekin näyttäytyy singletilaston peräpäässä. The Baseballs piti paalupaikkansa, koska viikon tulokkaista ei ollut vastusta.

Kent-kuume laskee hitaasti mutta tasaisesti: neljän peräkkäisen studioalbumin sijoitukset Suomessa ovat 1–2–3–4. Robbie Williamsin debyytti yhdeksäntenä ei ole mahdottoman huono, sillä hän on onnistunut nousemaan meillä suoraan ykköseksi vain kerran. Kiinnostavaa kyllä asialla oli Rudebox (2006), jolle media on etenkin viimeaikaisissa jutuissa ahkerasti sovittanut floppiviittaa.

Swallow the Sun (10), Katri Helena (14) ja Leverage (27) ylsivät normienmukaisiin numeroihin, mutta Foo Fightersin (23) ja Yölinnun (28) kokoelmat aloittivat vaisusti. Kuuden vuoden takainen Yölintu-hittipaketti myi kultaa ja kävi viitossijalla. Top 40:ssä on tilaa niinkin epäilyttäville yhdistelmille kuin Ressu Redford & Jussi Rainio (36) ja kolmen eri uskontokunnan saarnamiehistä koostuva Pastorit Areenalla (37).

Pitkän linjan menestyjät Sting ja Bon Jovi saapuivat kimpassa sijoille 31 ja 32. Hiukan outoa, koska Bon Jovin The Circle julkaistiin virallisesti vasta tänään. Stingin menekkiä oli vaikea ennakoida flopanneen luuttulevyn jälkeen – toisaalta hänellä on Bruce Springsteenin ohella ulkomaisista miessooloartisteista eniten ykkösalbumeita, viisi.

Viikate sai kuin saikin ensimmäistä kertaa kasaan kymmenen listaviikkoa. Mainittava saavutus, koska Kuu kaakon yllä on Anna Puun ohella Top 40:n ainoa albumi, jolla on kaksinumeroinen luku listaviikkosarakkeessa.

4 kommenttia:

 1. 2000-luvulla julkaistujen kultalevyjen myyntimäärät yhteen laskemalla Robbie Williams on ylivoimaisesti vuosikymmenen suosituin ulkomainen artisti Suomessa. Siihen nähden 9. sija ei ole kovin kummoinen.
  Williamsin eniten myyty levy Suomessa on Intensive Care (2005), jota seurannut Rudebox sai osaksi edeltäjänsä ansiosta hyvän alun.

  VastaaPoista
 2. Jopas nyt, Ressu Redford ja Neon 2 -Jussi ylittivät listakynnyksen pitkästä aikaa. Kaksikko tuuppasi heti ykkössinglenä maailmalle käännösiskelmän Ressun vanhasta Bogart-hitistä. Halpoja huveja 90-luvun laman aikaan, näköjään myös uuden taantuman koitettua.

  Ressuhan kierrätti itseään jo viime vuosikymmenellä Sound of R.E.L.S. -ryhmän kanssa. Tuleeko mieleen toista artistia, joka on vastaavaan tapaan coveroinut itseään eri kokoonpanoissa ja kielillä?

  Slayer pitää asemansa yllättävän hyvin, ilmeisesti ensimmäisen täyden myyntiviikon vuoksi. Bon Jovin ensi viikon liikahdusta odotellessa.

  VastaaPoista
 3. Tuo Intensive Care ei ole täysin pätevä vertailukohta, koska sitähän jaettiin en-muista-minkä palveluntarjoajan liittymislahjana. Se ylitti muistaakseni kolmen päivän välein platina- ja tuplaplatinarajat, vaikka samanaikainen listamyynti oli jossain Top 20:n ulkopuolella.

  VastaaPoista