keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Markkinarako täyteen

Musiikkimarkkinoillamme on tätä nykyä vain yksi menestystarina, The Baseballs. Kun Strike! johtaa albumimyyntiä viisinkertaisella ja Umbrella singlemyyntiä lähes nelinkertaisella erolla, takana on tilaa dramaattisillekin yllätyksille. Tilaisuuteen tarttui tamperelainen Radio Rockstarba -kisan keväinen voittaja Doom Unit. Kakkosena debytoiva Cross the Line -albumi vastaa myös taannoiseen kysymykseeni siitä, missä viipyvät tämänvuotiset kotimaiset listayhtyetulokkaat.

Josh Hommen, Dave Grohlin ja kumppanien superbändi Them Crooked Vultures ensiesittäytyy 13:ntena, listaykkösenäkin joskus nähdyn Norah Jonesin neljäs albumi 21:ntenä ja ruotsalaisia pitkään hurmannut Melody Gardot sijalla 30. Melkoisen arkun raahasi Sentenced sijalle 22: Coffin – The Complete Discography sisältää 16 cd:tä, kaksi dvd:tä ja kirjan.

Paketin suuruuskaan ei siis selitä sitä häkellyttävää tosiseikkaa, että kahdeksan cd:n Nightwish-annos Lokikirja jäi Top 40:n ulkopuolelle. (Paketin ankea ulkonäkö selittää jo enemmän.) Samasta kohtalosta saavat nauttia myös AC/DC:n Backtracks ja Queenin Absolute Greatest. Leona Lewisin kakkosalbumi Echo ei sekään löytänyt riittävästi ostajia, mutta aiemmin vain hiljaisina sesonkeina Top 40:ssä käväissyt Devin Townsend löysi (sija 36).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti