perjantai 20. marraskuuta 2009

Naapurissa joulukin on lähempänä

Saksalaiset tekevät sitä, ruotsalaiset tekevät sitä, milloin suomalaiset? No okei, Idols-kilpailijat yrittävät sitä pikkupakolla, mutta muitakin mahdollisuuksia näköjään olisi. Puhun siitä, että uudehkoista maailmanhiteistä tehdään vielä uudempia ja jopa vielä isompia hittejä alkuperäiskielessä pitäytyen.

Saksalaisesimerkki on tietenkin The Baseballs, ja Ruotsin sinkkuykkösenä komeili vastikään Darinin versio Coldplayn viimevuotisesta Viva la vidasta. Sen pudotti huipulta viime viikolla Kentin 2000, joka mahdollisesti rikkoi ennätyksiä romahtamalla tänään sijalle 32. Darin jatkaa yhä hopeakorokkeella, ja sen ohi nousi mikäpä muu kuin Lady Gagan Bad Romance.

Ruotsalaiset ovat ehtineet jo ostaa kahdenkymmenen kärkeen kolme paikallisten kykyjen joulualbumia, esittäjinä Carola, Lotta Engberg ja Sissel og Odd. Viisu-Carolan levyä kansainvälistävät muun muassa Paul Potts ja Linda Lampenius, ja Engberg maanitteli mukaansa Alexander Rybakin. Meillähän on vain Suvi Teräsniskan Tulkoon joulu 33:ntena, eikä hänellä ole sen kummempia tähtiduettopartnereita kuin joku Antti Annola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti