tiistai 10. marraskuuta 2009

Ohari vuoronvaihdossa

On jo toistuvasti käynyt selväksi, että radiosoittotilastossa artistin uudella hitillä on tapana ampua vanha alas. Esimerkiksi Irinan Näe minut tässä -biisin riuska nousu nelossijalle tiesi Et huomaa -edeltäjän tippumista 11. sijalta 27:nneksi. Paloma Faithin Stone Cold Sober näytti pari viikkoa sitten pääsevän vasta vauhtiin edetessään kuutossijalle, mutta nyt samat asemat veivaavat jo New York -seuraajaa, jonka sijoitus kohenee 38–15.

Samaa kaavaa noudattaa myös PMMP, jonka Pariterapiaa nytkähti alamäkeen Lapsuus loppui -biisin ilmestyttyä. Paitsi ei sittenkään: kummankin edeltäjä, jo kuukausia sitten vuoden isoimmaksi radiohitiksi kasvanut Lautturi roikkuu yhä sijalla 13. Eikä kyse ole parin ison aseman uppiniskaisuudesta, vaan pisteitä rekisteröitiin menneellä viikolla kahdeksalta taajuudelta. Itse en edelleenkään tajua, mitä ihmeellistä esitykseen sisältyy.

Lauri Tähkä & Elonkerjuun Kylkeen kyhnytä romahti sekin 10. sijalta 38:nneksi, joten silmä hakee listalta automaattisesti vuoronvaihtajaa... mutta sellaista ei ole! Kuka teki oharin? Vaikka Tänään ei huomista murehdita -albumin ilmestymisestä ei ole kahtakaan kuukautta, sillä ei ole tällä haavaa yhtään aktiivista lataus- tai radiotäkyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti