keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Listalla voi myös nousta

Välihuokaisu vai kuolonkorahdus? Uutuuslevyjen virta näyttää tyrehtyneen dramaattisesti ainakin huippumyynnillä mitattuna. Top 40:ssä on seitsemän re-entryä ja vain neljä tulokasta, joista korkein vasta 25:ntenä. Tuon sijan otti ei-ihan-todennäköisin nimi, gospelrockryhmä Saraste ensimmäisellä albumillaan.

Bon Jovin ennakoitu ryydloikka kohti kärkeä ei ylettynyt kuin seitsemänneksi. Jos kohennusta ei enää tule, The Circle on yhtyeen huonoiten sijoittunut studiopitkäsoitto Suomessa vuonna 1984 julkaistun esikoisen jälkeen. Maailmaltahan on voinut havaita toisensuuntaista trendiä – USA:ssa mentiin kärkeen ja Britanniassa kakkoseksi.

Anna Abreuta ei taidettu juuri ostaa isänpäivälahjaksi, jos peräkkäisistä sijoista 3–12–4 voi jotain päätellä. Just a Pretty Face? ohitti uudella nousullaan myös Pate Mustajärven (6), joka esti sitä debytoimasta ykkösenä kolme viikkoa sitten. Robbie Williamskin petrasi toisella viikolla asemiaan tilastoprotokollan vastaisesti (9–3).

Vaikka myös Michael Jacksonin This Is It peruuttaa ylöspäin 18:nneksi, Suomi on kohdellut äänitettä sangen poikkeuksellisesti. Näin netissä katsauksen soundtrackin listasijoituksista 37 maassa, ja 36 niistä nosti sen vähintään seitsemänneksi, kun meillä numeroksi jäi 11. Esimerkiksi Ranskassa se on kolmatta viikkoa ykkösenä.

3 kommenttia:

 1. Baseballs - tuo aikuisten Smurffit.

  Täytyy myöntää, että hyvää promoa tekevät: Maria, sinkku- ja radioykkönen, Big Brother, loppuunmyyty keikka...

  VastaaPoista
 2. Bon Jovi meni 163 000 myydyllä levyllä Billboardin albumilistan kärkeen. Olisikohan niin, että nuo ostajat ovat sitä sitoutuneinta faniporukkaa, joka on ostanut Bon Jovin levyn ilmestymispäivänään viimeisen 25 vuoden ajan? Vielä joskus 90-luvulla noiden fanien myynnillä ei listakärkeen noustu, mutta nyt noustaan, kun levyjä myydään vähemmän. Bon Joviltahan meni edellinenkin levy jenkkikärkeen. Ja Princekin sai ykköslevyn jokin aika sitten - tuskin siinäkään ostajakunnassa paljon uusia faneja oli, oletettavasti vanhoja uskollisia valtaosa ostajista.

  Olisi todella mielenkiintoista nähdä tilasto tiettyjen vakiintuneiden artistien/bändien ensimmäisen viikon myynneistä per levy. Oletettavasti uskollisimmat fanit ostavat levyt heti kun ne ilmestyvät. Bon Jovi voisi olla hyvä esimerkki - mitenköhän ekan viikon myynti on kehittynyt uran aikana? Voisiko esimerkiksi viimeisen vuosikymmenen aikana ilmestyneissä levyissä olla luvuissa jonkinlaista tasaisuutta - mikään megasuosittu levymyyjähän Bon Jovi ei viime vuosina ole ollut.

  VastaaPoista
 3. http://www.hs.fi/viihde/artikkeli/Rocklegenda+Bon+Jovi+palasi+Amerikan+listak%C3%A4rkeen/1135250873021

  Fantastista otsikointia ja ennen kaikkea keskustelua.

  VastaaPoista