lauantai 15. elokuuta 2009

Väritetty tarina

Tämänaamuinen Helsingin Sanomat kertoo Sunrise Avenuen esiintyneen Berliinissä yleisurheilun MM-kisojen avajaisissa ja soittaneen ”suurimman hittinsä” The Whole Storyn. Tiedä sitten, mihin Ari Pusa tämän määritelmänsä perusti. Kappale kyllä nousi Saksan radiolistan kärkeen, mutta singlelistalla sijoitukseksi jäi 26 ja listaviikkomääräksi kymmenen.

Vertailun vuoksi Fairytale Gone Bad viihtyi Saksan Top 100:ssa 70 viikkoa. Edellisen albumin kappaleista myös Forever Yours ja Choose to Be Me nähtiin mukana kauemmin kuin The Whole Story. Albumimenekissä pudotus on vielä suurempi, sillä 33-viikkoista On the Way to Wonderlandiä seurannut Popgasm pysyi kuvioissa vain kaksi viikkoa (korkein sija 16). HS-uutisen nettiversio väittää yhtyeen suosion olevan kasvussa.

Suomessa asetelma on samankaltainen, sillä The Whole Story on koko vuoden radiosoitoissa 9. sijalla, mutta single/latausmyynnissä vasta 84:ntenä. Debytoituaan viitossijalla Popgasm-albumikin lähti jyrkkään laskuun ja majailee vuositilastossa sijalla 47 – yläpuolelle ovat yltäneet muun muassa Asa & Toverit ja Aamupojat. Radiosoitto kuitenkin jatkuu – tuorein lohkaisu Not Again on ehtinyt Music Control -listan 11:nneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti