keskiviikko 12. elokuuta 2009

Tätimassaa

Single- ja albumilista antavat varsin erilaiset vastaukset siihen, herättikö median aika surrealistiseksi lietsoutunut Madonna-hype kansassa vastakaikua. Albumilistalla haltuunotto jäi vuoden hiljaisin sesonki huomioiden vaisuksi. Hard Candy ei onnistunut ohittamaan Anna Puuta, jolla on ykkösviikkoja jo neljä peräkkäin ja yhteensä yhdeksän. Seurakseen se sai vain Confessions on a Dance Floorin sijalle 31 ja Ciao Italian musiikki-dvd-tilaston kolmoseksi. Midprice-myynnissä popdaamia ei noteerattu.

Top 20 -singlelistalle änkeytyi kuitenkin peräti seitsemän Madonna-raitaa, ja huomenna julkaistavalla latauslistalla on paljon enemmän. Celebration komeilee odotetusti kärjessä adjutantteinaan Hard Candyn sinkut, ja vanhimpana levytyksenä sekaan mahtui La Isla Bonita vuodelta 1986. Miles Away kohensi viimevuotista 13. sijaansa kahdella pykälällä. Yhteensä Madonnan osuus Top 50:n myynnistä oli lähes 40 prosenttia.

La Isla Bonitaa iäkkäämpääkin tavaraa on tilastoitu, sillä Combat Rock Industry julkaisi taas 1980-luvun alun punkvinyylejä. Keväälläkin listalla käyneen Laman Nimetön debytoi kolmantena ja Unicefin Käkimassaa toisena. Unicef-vokalisti Tino Räsänen eteni täten lista-artistiksi 14 vuotta kuolemansa jälkeen. Vaikka albumilista totutusti on täynnä vainajia, niin sinkkupuolelta ei heti tule mieleen tällaista viivettä. Viime vuonna Hallelujah teki listanimen 1997 kuolleesta Jeff Buckleysta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti