keskiviikko 26. elokuuta 2009

Sooloilijaelämää

Vaikka Ilkka Alangon Elektra-albumin debyytti seitsemäntenä ei ajankohta huomioiden ole kovinkaan järisyttävä, se pistää pään hyrräämään. Ilkka ja Ismo kun ovat nyt maailman ainoat sisarukset, joilla on Top 10 -albumi Suomessa sekä sooloartistina että yhtyeen jäsenenä. Jopa kahden yhtyeen, jos Neljä ruusua ja 4R pidetään erillään.

4R tunnutaan muistettavan melkoisena floppiprojektina, mutta vain sen toinen levy limbosi – ensimmäinen Mood käväisi ykkösenä ja myi kultaa. Ismohan on yltänyt paalupaikalle peräti neljällä bändinimikkeellä (Hassisen kone, Sielun veljet, Ismo Alanko säätiö ja Ismo Alanko Teholla). Yhteensä veljekset ovat tehneet 16 ykkösalbumia.

Agentsin ja sen vokalistien menneisyyttä on viime vuosina paketoitu ja kaupattu moneen otteeseen, mutta yhä riittää kysyntää kolmossijan edestä viiden cd:n boksille ...Looking Back. Koska ykkösten laskemisessa on päästy vauhtiin, kerron Agentsin yltäneen Topi Sorsakosken ja Jorma Kääriäisen kanssa listakärkeen yhteensä seitsemän kertaa, mutta boksilla myös laulavan Rauli Badding Somerjoen jääneen vaille tuota glooriaa.

Viikon alemmat uutuudet ovat totutun sekalaisia – ensikertalaisina nähdään kotimaiset St. Hood (13) ja Villieläin (27) sekä brittiporukka The XX (26). Taikakuulla (14) on pohjinaan kolme lista-albumia. Volbeatin Guitar Gangsters & Cadillac Blood teki jo seitsemännen re-entrynsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti