keskiviikko 5. elokuuta 2009

Celebroitukaamme!

Konserttivierailujen etu- ja jälkikäteisvaikutukset näkyvät albumilistalla lähes ennätysmäisinä. Viime viikolla Kulttuuritalon täyttäneen Lady Gagan The Fame loikkasi 25. sijalta kolmanneksi, ja Jätkäsaaren huomisilla puuhasteluilla lienee yhteys siihen, että Madonnan Hard Candy on re-entrynä sijalla kuusi. Metallican listapaluut ovat käyneet jo niin arkipäiväisiksi, ettei silmä tahdo edes osua niihin.

Maanantaina julkaistu Madonna-single Celebration ehti melkein jo tilastokärkeen, ja albumilistan käyriä tutkimalla Hard Candykin olisi matkalla sinne. Mutta Anna Puun menekki jatkuu niin tasaisena, että ihan helppo homma hänen ohittamisensa ei ole – karkkimyynnin pitäisi vielä viisinkertaistua ensi viikkoon mennessä. Muut Madonna-äänitteet eivät tähänastisten merkkien perusteella ole äitymässä mihinkään mahti-invaasioon.

Ennätyksistä puhuminen oli lievää liioittelua, sillä viikoittaisten Suomi-listojen historiassa yhdeksän albumia on tehnyt korkeamman re-entryn kuin Hard Candy – yksi jopa paalupaikalle, Rammsteinin Völkerball tammikuussa 2007. Ja kolmoskorokkeellekin on harpottu huonommista asemista listan sisältä kuin Lady Gagan 25. sija. Tässä paremmat:
40–3 The Rolling Stones: Bridges to Babylon 40/97
39–3 Interpol: Our Love to Admire 29/07
34–3 Antti Tuisku: Ensimmäinen 40/04
28–3 Ultra Bra: Kroketti 15/99
26–3 Michael Jackson: Blood on the Dance Floor 21/97

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti