sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Ulkoruokinta-aika

Popbisneksen muut käyrät kurvaavat näinä aikoina ylös, mutta biisilataukset ovat vähentyneet ainakin latauslistan viimeaikaisten tulosten perusteella. Perinteinen singlemyynti on palannut niinkin merkittäväksi osaksi singlelistaa, että esimerkiksi latauslistan kahdeksas, Emiliana Torrinin Jungle Drum oli uusimmassa Ylen summauksessa vasta viidestoista.

Tähän voi heittää selitykseksi sen vahvistuvan ilmiön, että joulumarkkinoilla uusi musiikki saa tehdä tilaa mitä moninaisimmille kierrätysprojekteille. Mutta voisin myös palata aiempaan oletukseeni, että latauslista ja The Voicen ohjelmapolitiikka jossain määrin ruokkisivat toisiaan. Voicen musiikkiohjelmathan sysättiin hiljattain ulos primetimesta, ja samalla kanavapaikalla näytetään nykyään Tv Viiden ankeaa viihdebulkkia. Huonommat lähetysajat = vähemmän katsojia = vähemmän latauksia?

Joka tapauksessa listakärjessä on nyt paremmin tilaa ulkoruokinnalle, Idols-kisan innoittamille virkoamisille. Koska Anna Puustjärven biisivalinnat ovat tähänkin asti iskeneet lataajiin parhaiten, voi Dave Lindholmin Pieni ja hento ote -kappaleelle (1982) veikata näyttävää paluuta. Sehän ilmaantui latauslistalle jo vuosi sitten soituaan tv-mainoksessa.

P.S. Ihanaa olla avuksi. Joku eksyi äsken tälle sivulle google-haulla anna abreu illan ehdoton kuningatar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti