keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Nollatut joutsenet

Ensimmäisestä täydestä myyntiviikostaan huolimatta Chinese Democracyn menekki putosi 25 prosenttia edelliseen albumilistaan nähden. Ykkössijaa ei silti horjutettu, ja kärjessä tuntuisi lähiviikkoina olevan yllättävästi tilaa jopa Smurffien tulla ja ottaa perinteinen (yhteensä viidestoista) Top 10 -paikkansa, vaikka Tanssii smurffien kanssa debytoikin vasta sijalla 30.

Viikon korkein uutuus 17:ntenä on The Killersin Day & Age, joka esti Guns N’ Rosesia nousemasta brittikärkeen. Jenkkilistan paalupaikan Axlin nenän edestä vienyt Kanye West on kuulemma kärsinyt meillä jakeluongelmista eikä ylittänyt Top 40 -kynnystä. Sen sijaan 38:ntena debytoi neljännellä myyntiviikollaan Sealin Soul, joka menestyy komeasti manner-Euroopassa noustuaan Ranskassa jopa ykköseksi. Suomessa Seal-albumeita ei ole koskaan näkynyt edes Top 20:ssä.

Singletilastossa PMMP:n Joutsenet on virheellisesti merkitty uudeksi tulokkaaksi, vaikka viisi vuotta sitten se nousi kahdeksanneksi ja vietti Top 20:ssä viisi viikkoa. Sija 14 on hiukan hämmentävä, sillä Anna-Kaisa Riitijoki tipahti Idolsista juuri tämän biisin esitettyään – ja mikäpä muukaan voisi myyntipiikin syy olla.

5 kommenttia:

 1. Onneksi Miles Away sai sinkkulistasijoituksensa ja Britney ykkösensä, uransa kolmannen ilmeisesti. The Killersin viikkomenekki taisi olla uran paras. Mutta kaikkein mahtavinta on kokoelmalistan kärkikaksikko: Kaikkien aikojen paras joulu- ja lastenlevy. Miksei noin myyviä nimiä keksitty aiemmin!

  VastaaPoista
 2. Womanizer kuulostaa mun mielestäni siltä, että on varta vasten pyritty tekemään mahdollisimman ärsyttävä jankutus. En usko kovin mahtavaan albumilistasijoitukseen.

  Eikös Englannissa julkaistu tuommoisia The Best... Ever! -kokoelmia joskus 90-luvulla?

  VastaaPoista
 3. Ei Womanizer ole mikään unohtumaton esitys edes Britneyltä, enkä osaa ennakoida albumimenekkiä. Se voi mennä miten päin tahansa. Hyviä uutisia on kantautunut sekä Briteistä että USA:sta, joten Top 20 -sijoitus on mielestäni ihan realistinen.

  Eli kaikkien aikojen paras -idean rantautuminen Suomeen kesti tavallistakin kauemmin... Oli ihan pakko googlata kappalelistat. Ihan päteviä julkaisuja kyllä, jos vertaa yleiseen kokoelmalevyjen tasoon.

  VastaaPoista
 4. Vai että rantautuminen kesti kauan? Suomessahan on oltu muita edellä! Jo vuonna 1962 kappale Who Put The Bomp (In The Bomp, Bomp, Bomp) sai Pirkko Mannolan suomeksi esittämänä napakan nimen Maailman paras levy.

  VastaaPoista
 5. http://www.youtube.com/watch?v=X_MfUG-QDL4

  VastaaPoista