sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Puolen vuoden joulu

Joulun alla Top 40:n listaviikkosarake näyttää tavallista tasapäisemmältä. Yhden ja kahden viikon albumit ovat harvinaisuuksia, mutta kymmentä viikkoa vanhemmatkin tuppaavat kovassa kisassa putoamaan ulos. Tässä seurassa silmään pistää Rajattoman Joulu-levyn haalimat 26 viikkoa – osittain siksikin, että luku on väärä. Todellisuudessa summaksi kasvaa joulu kerrallaan eriteltynä 7+5+4+5+3+4=28.

Tarkkaan ottaen numeron pitäisi olla 29, koska joulun 2003 jälkeen jätettiin yksi tilasto laatimatta, ja siinä mukana olleille kuuluisi lisäviikko. Toisaalta tauon jälkeinen lista mittasi kahden viikon myynnin, jossa oli vielä joulua mukana, ja jos jälkimmäinen viikko olisi mitattu erikseen, Rajaton olisi taatusti pudonnut siitä ulos kuten muutkin joulualbumit.

Levyn jatkuva mukaanpulpahtelu ärsyttänee niitä yrittäjiä, jotka eivät tuoreemmilla joululevyillään pääse lainkaan listalle – ja heitä on yleensä paljon. Nyt Rajattoman seurana on vain 35:ntenä debytoineen Finlandersin Joulun rauhaa. Myydyin sesonkiäänite on kuitenkin kokoelmalistaa johtava EMIn tripla-cd Kaikkien aikojen paras joululevy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti