keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Hento ote kestää

Vaikka Koop Arposen Insomnia tuli myyntiin vasta myöhään sunnuntaina Idols-tuloksen ratkettua vain MTV3:n omassa digikaupassa ja latauslistan deadline on jossain kohtaa maanantaita, online-kaupankäynti näytti tehonsa ja biisi ehti singlelistan ykköseksi. Ensi viikkoon mennessä johto lienee kasvanut ylivoimaiseksi, jos nyt latausmyyntiä silloin edes mitataan – viime vuonnahan joulun ja uudenvuoden tienoissa jätettiin kaksi listaa ikävästi väliin.

Kakkosenakin on melkoinen virstanpylväs, 56-vuotiaan Dave Lindholmin ensimmäinen varsinainen singlelistahitti Pieni ja hento ote. Hänen johtamansa Rock’n’Roll Bandin I’m Gonna Roll ylsi viitossijalle syksyllä 1975, mutta sen päävokalisti oli Pave Maijanen. Toinen miehen kokoonpano Bluesounds kävi 17:ntenä sinkulla Your Wonder Boy keväällä 1982.

Albumilista jatkaa staattisen tasaisena. Vaikka kokonaismenekki ja Top 40 -listalle edellytettävä myyntikynnys ovat nousseet vahvasti, kärjessä ei edelleenkään rekisteröidä mitään monsterilukemia. Tv-kampanjoita on liian paljon, jotta niiden vaikutusta jaksaisi laajemmin analysoida, mutta ainakin Maria Lund on kiivennyt sellaisen avulla 17:nneksi listan pohjasijoilta – siitäkin huolimatta, että laulaa mainoksessa heleiden pastellivärien verhoamana ”ylläni on surupuku, ja surupuku on musta”.

2 kommenttia:

  1. Eli Idols taika toimi myös Pieni ja hento ote -biisin kanssa..

    Mitenköhän vaikeeta ois muuten ollu laittaa myyntiin niitä liveversioita biiseistä Idolsista, mulle ainakin noi uudet versiot on toiminu noita listoille nousseita vanhoja versioita paremmin.

    VastaaPoista
  2. Singlelistan koko kärkinelikko on enemmän tai vähemmän Idolsin taikomia...

    VastaaPoista