sunnuntai 30. elokuuta 2015

Rakkaus ei voita

Kai se on jonkinlainen merkki vuodenajan vaihdoksesta, että albumilistan kärkikymppiin tunkee kuusi uutuutta. Toissavuonna viidentenä käynyt ruotsalainen Ghost ylsi nyt Meliorallaan paalupaikalle, eli Asa jäi Love-projekteineen jälleen ilman. Miehen uraan mahtuu eri esittäjänimillä kahdeksan Top 10 -albumia, mutta paras sijoitus on yhä kakkonen, johon on päästy aiemminkin.

Kolmantena debytoi Rajaton, jonka The Beatles -coverlevy vertautuu tietenkin edellisiin Abba- (#1) ja Queen (#3) -albumeihin – sillä erotuksella, että nyt kierrätyksessä on yksittäinen kokonaisuus, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Artistitribuutteja vilisevässä listamaailmassa moinen hanke on käsittääkseni ainoa laatuaan. Siihen nähden, että Rajattomalla on nyt kahdeksan Top 5 -merkintää, ykkösyys on sillekin melko vieras kokemus, vain yhden viikon mittainen.

Kotimainen Wolfheart kohensi esikoislevynsä seiskasijasta nyt kuudenneksi. Disturbedin kaksi edellistä albumia nousivat kakkosiksi, mutta koska niistä on ehtinyt kulua jo viisi ja seitsemän vuotta, Immortalizer (#7) suoriutui ihan hyvin. Bon Joville yhdeksäs sija on jo ilmeinen kauneusvirhe, sillä vuoden 1984 esikoislevyn jälkeen yhtyeen jokainen studioalbumi on yltänyt Suomessa vähintään kuudenneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti