sunnuntai 16. elokuuta 2015

Ei vuotta ilman Donkeyboyta

Dr. Dre ei ole aiemmin yltänyt Suomen albumilistalle kuin niukin naukin NWA:n riveissä 1991 ja kerran midprice-osastossa. Detox-nimisen albumin ilmestymistä odoteltiin ainakin vuosituhannen vaihteesta asti, ja neljä vuotta sitten pikkuhitiksi meilläkin merkitty I Need a Doctor -sinkku enteili odotuksen päättymistä. Detoxia ei kuitenkaan ilmeisesti koskaan julkaista – saimme tilalle Comptonin, joka debytoi tänään kolmosena ilman Spotify-soittopisteitä.

Vaikka markkinat muuttuvat nopeasti, kaikki eivät anna sen vaikuttaa. Fear Factory on saanut parissa vuosikymmenessä kuusi pitkäsoittoa rekisteröidyiksi sijojen 23 ja 36 väliin, ja missä debytoi seitsemäs: sijalla 25. Runaway-hitistä tutun Galantis-duon (#44) lisäksi Top 50:ssä ei ole muita uutuuksia, mutta nousijoita näkyy poikkeuksellisen paljon – 22, joista kymmenen perätysten. Kun Led Zeppelin -uusintajulkaisut romahtivat alas, muut pääsivät kohentamaan asemiaan siistissä jonossa.

Chisun paluuhitti Ihana debytoi radiolistalla historiallisesti ykkösenä ja latauslistallakin kolmantena, mutta nopea alamäki Spotify-kuunteluissa johti siihen, ettei paikkaa ns. singlelistan Top 20:ssä lohjennut lainkaan. Sen sijasta tilastoon ilmestyi taas norjalainen Donkeyboy, joka on erikoistunut nettoamaan yhden keskikokoisen hitin per vuosi. Myös latauksissa ja radiossa etenevä Downtown (#19) on jo viides laatuaan.

1 kommentti:

  1. Dr.Dren kolmas sija tuli siis iTunesin latausmyynnillä ja Apple Musicin striimauksilla.

    Sami

    VastaaPoista