torstai 6. elokuuta 2015

Pysyvän jäljen jäljillä

20 prosenttia keventyneen One Directionin singleuutuus Drag Me Down nousi otsikoihin päädyttyään Spotifyn maailmanlaajuisen kuuntelulistan ykköseksi jo julkaisupäivän soitoillaan. Suomessa se debytoi kolmossijalla ja on nyt kakkosena JVG:n perässä. Tämä saattaa olla merkittävä käänne yhtyeen historiassa, sillä vaikka sen neljä albumia ovat menestyneet tasaisen hienosti, niin niiltä on vaikea osoittaa yhtään varsinaista valtavirtahittiä. Joko tämä takertuisi?

Latauslistalla on nähty kosolti korkeita pikakäväisyjä, joihin ei erityistä fanimobilisaatiota tarvita. Suoratoistovetoiselta ns. singlelistalta sen sijaan ei ole lohjennut kuin kaksi 17. sijaa, asialla kolmoslevyn Story of My Life ja neloslevyn Steal My Girl. Nuo ovat ainoina 1D-biiseinä onnistuneet pistäytymään myös radiosoiton Top 40:ssä. Kummallakin on maailmallisia Spotify-soittoja runsaat 124 miljoonaa. Huima numero, mutta vertailuna esimerkiksi Ed Sheeranin Thinking Out Loudia on kuunneltu yli 441 miljoonaa kertaa.

Viime viikkojen striimaantuneimpia kotimaisia äänitteitä on Valovuoden radioreggaepop Aurinkokuningatar, joka on uusimman singlelistan 10:ntenä. Sen suhteen Spotify-käyttäjiä voi pitää myöhäisherännäisinä, sillä latauslistavisiitti (#4) ajoittui jo huhtikuulle ja radiosoitto oli aktiivisinta (#19) toukokuussa. Tosin biisin uutisoitiin rikkoneen miljoonan kuuntelun rajan jo ennen kuin se oli ehtinyt lainkaan rekisteröityä Top 20:ssä. Jälleen kerran: miksi singlelistalla on vain 20 nimikettä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti