sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kooda kaukaisuudesta


Rikkonaisen kesän 2014 jälkeen on albumilistalla taas lähestytty niitä perinteitä, että jokin julkaisu ottaa vastuun listan liidaamisesta hiljaisimman kauden yli. Antti Tuiskun En kommentoi viettää nyt kärjessä jo kuudetta viikkoaan. Peräkkäisiä ykkösviikkoja on toistaiseksi vain neljä, mutta noinkaan pitkää putkea ei ole nähty kahteen vuoteen, sitten Erinin kakkosalbumin (2013).

Led Zeppelinin kierrätysprojektissa olivat nyt vuorossa Coda (#9), In Through the Out Door (#10) ja Presence (#12). Top 10 -albumien määrä kasvoi kerralla kymmenestä kahteentoista, sillä ennenjulkaisemattomuuksista bändin hajoamisen jälkeen vuonna 1982 koostettu Coda ei aikoinaan tilastoitunut Suomessa, ja Out Doorin parhaaksi sijaksi jäi 13 vuonna 1979. Presence ylsi kuudenneksi vuonna 1976.

Mana manan menneisyyttä on myös Top 50:ssä kolmena annoksena, kun jo vuonna 2000 listalla käyneen Murheen laakson (#39) mukana saapuivat ensikertalaisina vuonna 1990 julkaistu Totuus palaa (#37) ja liveäänite Kuolla elävänä (#45). Jos näiden seuraksi kaivataan vielä mainintaa jostain poikkeuksellisesta, niin käykö tämä: Sabatonin Heroes teki jo kuudennen re-entrynsä albumilistalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti