lauantai 1. elokuuta 2015

Merkkikuukausi 8/2015

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

50 vuotta: Bob Dylan
50 vuotta: The Hollies
50 vuotta: The Byrds

Dylanin pitkän uran (toistaiseksi?) ainoa singlelistamerkintä on Like a Rolling Stone. Myöhemmin viisi Top 10 -albumia julkaissut Hollies esittäytyi samassa kuussa sinkulla I’m Alive ja Byrds ainoaksi jääneellä Top 10 -hitillään Mr. Tambourine Man.

40 vuotta: Eagles
40 vuotta: Dr. Feelgood

Feelgood rynni listoillemme kolmen kuukauden välein kahdella kuutoseksi nousseella albumilla. Eaglesin alku oli vaatimattomampi (One of These Nights -lp ja single), mutta runsaan vuoden päästä putosi Hotel California.

25 vuotta: Arja Koriseva
25 vuotta: Mariah Carey
25 vuotta: MC Nikke T.

Tangokuningattaruuden jälkeinen pakollinen ilman nimeä julkaistu albumi heitti Korisevan laakista multiplatinasarjaan. Nikke T:n Jos haluu saada oli vuoden kovimpia singlelistamenestyksiä, mutta Careyn Vision of Love ei yltänyt esittäytymisten ikimuistettavimpaan sarjaan.

15 vuotta: Craig David
David noteerattiin ensiksi valtamediassamme miehenä, joka esti Bomfunk MC’sin nousun brittiykköseksi. Tuo estäjä 7 Days ja esikoisalbumi menestyivät meillä hyvin, mutta potentiaali katosi johonkin – viimeisestä britti-Top 10 -hitistäkin on jo kahdeksan vuotta.

10 vuotta:
Rihanna
10 vuotta: Kanye West

Hiljattain yhteishitin Four Five Seconds tekaisseet supertähdet tilastoituivat yhtä aikaa singleillä Pon de Replay ja Diamonds from Sierra Leone. Rihannan suomalainen ansioluettelo on paljon jykevämpi kuin Westin.

5 vuotta: Avenged Sevenfold
5 vuotta: Hurts

Vaikka toissavuoden Hail to the King nimikkobiisin radiosoittoineen teki Sevenfoldia yhä tunnetummaksi, jo sen edeltäjä Nightmare kävi listaykkösenä. Tuoreen radiohitin perusteella vahvalla pohjalla lepäävä Hurts-suosio alkoi singlestä Wonderful Life.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti