torstai 27. elokuuta 2015

Ähkyvuosi 2007

Sisältää hitin -nettiarkistoon tutustuneilla on saattanut kiinnittyä huomio siihen, että joiltakin vuosilta tuntuu olevan mukana paljon enemmän levyjä kuin toisilta. Se on oikea huomio, etenkin jos silmään on pistänyt vuosi 2007.

Tuolloinhan syyskuulle asti fyysisten sinkkujen myynti ja lataukset listattiin vielä erikseen, ja loppuvaiheissaan cd-sinkkulista ehti muuttua kerrassaan levottomaksi, esimerkkinä vaikkapa tämä Top 20 viikolta 21/2007. Anonyymiä uutuutta pakkasi anonyymin uutuuden perään. Oli vaikea motivoida itseään saattamaan nuo kaikki aikakirjoihin, mutta mikäs auttoi. Onneksi jotkut esittäjänimet sentään toistuivat, mikä vähensi random-tunnetta.

Ohessa graafi siitä, kuinka dramaattisesti listalevyjen määrä väheni, kun lataukset yhdistettiin singlelistaan. Oikeastaan tositilanne oli dramaattisempi, koska tuossa laskelmassa ovat mukana myös albumit ja niiden määrää on vain kasvattanut siirtyminen Top 50 -listamittaan. Graafi kattaa vuodet 2000–2014. Klikkaa isommaksi.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia huomioita vuodelta 2007. Onkohan jo kahden singlen myynnillä varmistanut paikan listalla.

    VastaaPoista
  2. Ei se vaihtuvuus välttämättä olemattomasta myynnistä johtunut, vaan siitä että se mittasi paljolti ammatti-dj:den ostoja. Muistan kun katselin parin erikoisliikkeen viikkokirjeitä ja näin viikon päästä just samat uutuuslevyt singlelistan debyytteinä.

    VastaaPoista