torstai 13. elokuuta 2015

Ihania esteitä edessä

Kun kolme vuotta levymarkkinoilta ja täten myös listoilta poissa pysytellyt Chisu julkaisi Ihana-singlen viime perjantaina, radiot tarttuivat siihen innokkaasti – ainakin The Voice ja Iskelmä soittivat sitä alkuun kerran tunnissa. Vaikka tahti on siitä ehtinyt laantua, huomiselle radiolistalle on luvassa komea debyytti. Spotifyssakin kuunneltiin uutuutta ensin vilkkaasti, mutta siellä alamäki alkoi yllättävän jyrkkänä – tuoreimmalla Top 50 -päivälistalla Ihana on peränpitäjänä.

Tänä vuonna pinttyneimpienkin tilastosankarittarien tie on käynyt kiviseksi. Madonnan albumi suoriutui ihan kunniakkaasti, mutta totaalinen piittaamattomuus tutun hittikoneen sinkkuja kohtaan on tuntunut dramaattiselta. Rihannan haavoittuvuus on käynyt ilmi kieltämättä melko rohkeiden linjanvetojen myötä, ja pitkään tulolla olleen albumin kohtalosta liikkuu sekavia tietoja.

Suomessa Anna Puun paluusinkku Ota minut tällaisena kuin oon otettiin vastaan aika viileästi – esimerkiksi videota on katsottu You Tubessa alle 200.000 kertaa kolmessa kuukaudessa. Johanna Kurkelan albumia on pohjustettu pitkään, ja vasta toinen maistiainen Kuolevainen sai radiot kiinnostumaan sijan 19 edestä. Viiden vuoden tauon päättänyt Maija Vilkkumaa -single Lissu ja mä ei herättänyt muita reaktioita kuin pikavisiitin latauslistalla, ja Mariskan Itserakkausjuttuu näyttää kokevan samantapaisen kohtalon. Ihan kuin tässä olisi jokin isokin trendi taustalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti