tiistai 8. huhtikuuta 2014

Valikoitua onnellisuutta


Kahden viikon takainen radiolistasekaannus sai tänään luonnollisen mitätöitymän. Tuolloinhan Radio Monitor mittasi epähuomiossa JVG:n Huominen on huomenna -biisille soitoiksi myös radiomainosta säestäneitä pätkiä, ja tämä virhe toi täpärän ykkössijan Juha Tapion Aito rakkaus -kappaleen jäädessä kakkoseksi. Lista korjattiin, mutta tiedote JVG:n paalupaikasta oli jo kiirinyt maailmalle. Nyt tämä Anna Abreu -yhteistyö on oikeasti (?) kärjessä ja hehkutuksilla vihdoin katetta.

Robin pitää uransa parasta eli 21. sijaa radiolistalla. Syynä ei ainakaan ole kappaleen nimi Onnellinen, koska tämän hetken yllättävin radiohylkiö on nimeltään Onnelliseksi. Muutaman viikon Spotify-soittojen kärkeä hätyytellyt Jujun single kääntyi airplayssä laskuun jo sijalta 61 eikä latauslistaltakaan mittauttanut 27. sijaa kummempaa. Kyseessä on rapparin esikoishitti, mutta albumilistalla hän pistäytyi jo vuosi sitten.

Kovin nousija radiosoitossa (45–13) on Jukka Pojan Brand new ihanuus, jonka mukana Top 20 imi sisäänsä enemmänkin pehmoreggaeta, Auroran esikoissinglen Eilisen aurinko (34–17). Jukan tapaan kahta kieltä biisinnimessä yhdistelee osittain PMMP-soittajista koostuva My First Band, jonka Don’t Break My Corazon eteni 18–12.

4 kommenttia:

 1. Mikä lasketaan hitiksi on suhteellinen käsite. Jujun "Huuda" vietti syksyllä 2011 17 viikkoa Spotifyn listalla ja se piikkasi sijalla 44. Tuonkaan kokoiseen hittiin ei kaikki yrittäjät yllä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä mulla on aika väljä hittikäsitys. Viimeviikkoisen 2013-hittivuosilistan laskentaan päätyi melkein 300 biisiä. Toki myönnän, että monen promootiohenkisen alan ihmisen hittikäsitys venyy ja paukkuu paljon väljemmäksi. Mikä tahansa on hitti, kun niin vain sanoo.

  VastaaPoista
 3. Do you know how many copies did Loreen sell?

  is there any book to check past finnish charts??

  VastaaPoista
 4. Loreen Euphoria sold over 11,000 singles in Finland going Platinum.

  VastaaPoista