sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kuka Tuomaan ohittaa


Kuten maanantaina uumoilin, kärkikaksikon paikat vaihtuivat albumilistalla ja Kaija Koo nettosi ensimmäisen ykkösensä 16 vuoteen. Tilanne oli nähtävissä, koska korkeimmat debyytit jäivät Top 10:n ulkopuolelle – nuokin Edguyn (#12) ja Triptykonin (#16) sijat olivat uran parhaat. Koon Kuka sen opettaa on nyt poikkeuksellisen ylivoimainen radiolistan ykkönen, piste-eroa seuraavaan 46 prosenttia.

Mittausaikaväliin sisältyi 19. päivän Record Store Day, johon liittyviä erikoisjulkaisujakin mahtui nipin napin mukaan. Tosin Ramonesin nelibiisinen ep (#45) ei kuuluisi albumilistalle. Vuonna 1991 äänitetty Live in London (#48) palautti The Poguesin tilastoihin 25 vuoden tauolta. Tuolloin Pogues-laulaja Shane MacGowania tuurasi Joe Strummer, ja jostain syystä kaikkialla levyn nimeksi on merkitty kummallinen Live with Joe Strummer. Ohessa näkyvät kannen tekstit.

Record Store Dayn olisi luullut hetkellisesti nostavan myynnin osuutta suoratoistoon nähden, mutta moni ns. spotify-levy kohensikin asemiaan tähän asti korkeimmilleen: Skrillex 20:nneksi, Imagine Dragons 24:nneksi ja Jason Derulo 26:nneksi. Skrillex-albumin nimiraita Recess ilmaantui myös latauslistalle.

4 kommenttia:

 1. Latauslistan kärkikahinoissa on viettänyt muutaman viikon ajan vuonna 2011 julkaistu 4orderin Frozen Ground. Biisi ei ole missään vaiheessa tänä aikana ollut livepopbars sivuston itunes Top 100 listalla (tällä hetkellä kappale on sivuston TOP 1500 listalla sijalla 338). Kappaletta ei taida edes löytyä DigiAnttilasta eikä Musa24:stä.
  4Orderin facebook-sivulta löytyy seuraava päivitys helmikuulta: " No niin, koska talvi näyttää loppuvan kesken niin ensi viikosta lähtien jaamme iTunesista meidän Frozen Ground sinkkua kaikille halukkaille. Tarvitset iTunes tunnarit ja softan lunastaaksesi. Jos et halua itsellesi niin anna vaikka kaverille. Lykkää sähköposti osoite 4Orderille privaatti viestinä tai laita se tähän tilapäivitykseen kommenttina".
  Joten tarkoittaako tämä, että ÄKT on tilastoinut ilmaisen biisin latauslistalle ? Vai tietääkö joku muun selityksen tällä yllätysmenestykselle?
  Sami

  VastaaPoista
 2. Kiitos tiedosta. On latauslistalla ennenkin ollut ilmaisia biisejä, vuonna 2008 kaksi Irina-raitaa sijoilla 2 ja 3. Ne päätyivät tuolloin myös viralliselle singlelistalle, mutta olivat onneksi mukana vain viikon. Hohhoijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Giant Leap sai maaliskuussa 2010 latausykkösen, kun DNA tarjosi 2000:lle nopeimmalle ilmaiseksi "hittibiisin" Best Time Of Your Life
   Sami

   Poista
  2. Matti Johannes Koivun Irwin-coverin "Raha ratkaisee" kakkossija (viikolla 14/2008) tuli käsittääkseni myös ilmaislatauksilla.

   Poista